Mainos

Nokian liikevaihto laski – markkinat pettyivät

Markkinat pettyivät verkkoyhtiö Nokian huhti-kesäkuun tulokseen.

Nokian osake Helsingin pörssissä on reilun kolmen prosentin laskussa. Nokia kertoi tänään vuoden toisen neljänneksen tuloksensa, eikä tiukka kilpailu verkkomarkkinoilla näytä hellittävän. Verkkoyhtiö Nokian huhti-kesäkuun liikevoitto (ei-IFRS) laski 332 miljoonaan euroon.

Liikevoitto laski selvästi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Nokian tämän vuoden lukuihin sisältyy Nokian ostama Alcatel-Lucent.  

Yhtiön liikevaihto (ei-IFRS) oli 5,7 miljardia euroa. 

Yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo tiedotteessa, että Nokian huolena on liikevaihdon lasku, joka heijastaa markkinaympäristön haastavuutta. Hän ei usko markkinaympäristön kohentuvan lähitulevaisuudessa. 

Kansainvälisen IFRS-kirjanpitokäytännön mukaisesti laskettuna Nokian liiketulos painui tappiolle 760 miljoonaa euroa. Tässä luvussa on mukana muun muassa Alcatel-Lucent -kauppaan liittyviä kuluja, joita ei-IFRS-tulokset eivät sisällä. 

Pörssiyhtiöiden on julkaistava tilinpäätös ja osavuosikatsaukset kansainvälisiin IFRS-standardeihin perustuen. Jotkut suuryritykset, kuten Nokia, julkaisevat myös itse tekemiään oikaisuja sisältävän tuloksen. 

Nokia myös nostaa vuotuista kustannussäästötavoitetta. Suri kertoo, että yhtiö tavoittelee nyt 1,2 miljardin euron kokonaiskustannussäästöjä koko vuoden 2018 aikana. 

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.