Nokian Android-luuri pian julki? "Kielii pahasta virhelaskelmasta"

Nokian on huhuttu jo jonkin aikaa kehittävän Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta, vaikka yhtiön puhelinliiketoiminta siirtyykin Microsoftin haltuun.

Normandy ja Nokia X -nimillä kutsutun laitteen julkistuksen on ounasteltu tapahtuvan parin viikon päästä järjestettävillä Barcelonan MWC-mobiiliteknologiamessuilla.

The Wall Street Journalin lähteet kertovat nyt, että Nokialta olisi todellakin tulossa tuolloin Android-versiota käyttävä kännykkäuutuus.

Sivuston mukaan Nokia oli kehittämässä puhelinta jo ennen suurta Microsoft-kauppaa.

WSJ:n mukaan Nokian Android-puhelimen julkistus alleviivaa sitä, kuinka pahasti Microsoft ja Nokia laskivat väärin mobiilimarkkinoiden tilanteen. Microsoftin Windows Phone ei vielä toimi halpapuhelimissa, joista on etenkin kehittyvillä markkinoilla tullut suuri kasvun lähde.

- Nokia oli kerran kännyköiden kuningas kehittyvillä markkinoilla, mutta se on menettänyt asemansa, koska se reagoi hitaasti Androidin saamaan suosioon monissa maissa, toteaa sivusto.

Esimerkiksi Intian markkinoilla Nokialla oli vielä muutama vuosi sitten merkittävä osuus. Tutkimusyhtiö IDC:n arvion mukaan viime vuonna maahan toimitetuista älypuhelimista jo 93 % käytti Androidia.

Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että Microsoft on halukas käyttämään osassa puhelimia Androidia saadaakseen puhelimien myyntimääriä parannettua.

Samaan aikaan Microsoft keskittyy myös Windows Phone -järjestelmäänsä käyttäviin kännyköihin, jotta se pystyisi kilpailemaan kalliimpien kännyköiden kategoriaa hallitsevien Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy-mallistoja vastaan.

Nokian uutuuspuhelimen kerrotaan eroavan muista Android-puhelimista, eikä sillä pääse käyttämään joitakin Googlen kehittämiä ominaisuuksia tai Google Play -sovelluskaupan sisältämiä ohjelmia.

Lähteiden mukaan puhelimessa on sen sijaan Nokian ja Microsoftin kehittämiä palveluja kuten Here-kartat ja musiikkipalvelu MixRadio sekä Nokian sovelluskauppa.

Google ei ole kommentoinut väitteitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja