Mainos

"Noin joka kolmas syöpätapaus voitaisiin ehkäistä ruokavaliolla ja liikunnalla" – miten ravitsemusterapeutti arvioi työpaikkaruokalan annosta?

5:18

Ravinnon yhteys joihinkin syöpiin on voimakkaampi kuin toisiin. Miten ravitsemusterapeutti arvioi työpaikkaruokalan tavanomaista annosta?

– Ravinnolla ja syövällä on aika selkeä yhteys, mutta se on ehkä ollut julkisuudessa vähän vähemmän esillä kuin vaikka sydäntautien ja ravinnon välinen yhteys. Noin joka kolmas syöpätapaus voitaisiin ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla, kertoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen Docratesilta.

Syövän ja ravinnon yhteydestä puhuttiin Huomenta Suomessa 18.4.2017. Ravinnon yhteys joihinkin syöpiin on voimakkaampi kuin toisiin; esimerkiksi suoliston syöpiin ravinto ymmärrettävästi vaikuttaa.

– Vitamiinien on ajateltu olevan vain terveellisiä ja elinvoimaa lisääviä, mutta käytännössä ollaan oltu aika järkyttyneitä siitä, että tosiasiassa vitamiinilisät saattavat edesauttaa syövän syntyä ja toimia kasvutekijänä nimenomaan syöpäsoluille, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Timo Joensuu Docratesilta kuvaa.

Miten Reijo arvioi työpaikkaruokalan tavanomaista annosta? Miten syöpäpotilaan tulisi syödä? Katso video ylhäältä.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.