Mainos

Niuvanniemestä karanneesta potilaasta muutamia havaintoja – SS: Saattaa olla Kotkan seudulla

Etsinnät Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta karanneesta miespotilaasta jatkuvat. Poliisi on saannut miehestä havaintoja, joita nyt tarkastellaan.

Tiedätkö jotain?

22-vuotias Toivo Jouko Puranen poistui Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta lauantaina 7. toukokuuta kello 10 aikoihin.

Puranen on 193 cm pitkä ja hän painaa 110 kg. Hänellä on vaalea sänkitukka ja vaalea sänkiparta.

Katoamishetkellä Purasella oli päällään tummat veryttelyhousut ja T-paita, jossa rinnassa teksti state of mind. Päässään hänellä oli aurinkolasit.

Havaintotiedoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen 112 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

– Miehen olinpaikkaa selvitellään edelleen ja vihjeitä tarkistetaan, kertoo rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Toivo Jouko Puranen lähti lauantaina kello 10 aikoihin Niuvanniemen sairaalasta vapaakävelylle, eikä hän palannut takaisin sairaalaan. Purasen katoaminen huomattiin samaisena iltana. Sairaala teki miehen katoamisesta virka-apupyynnön poliisille.

22-vuotias Puranen oli sairaalassa tahdonvastaisessa hoidossa väkivaltarikollisuuden takia. Sairaalan vaarallisuusarvion mukaan häntä pidetään vaaraksi itselleen ja muille. Poliisi korostaa, ettei sivullisten pidä yrittää ottaa häntä itse kiinni tai alkaa sankaritekoihin.

– Silloin vain soittoa hälytyskeskukseen tai suoraan poliisille.

Poliisin mukaan vielä ei ole tiedossa, onko mies suunnitellut etukäteen pakoaan. Siitäkään ei ole vielä varmuutta, missä päin Suomea hän liikkuu tai millä tavalla. Savon Sanomien mukaan mies olisi tällä hetkellä mahdollisesti Kotkan suunnalla.

– Olemme etsinnöissä vasta alkuvaiheessa. Tässä ei epäillä rikosta, vaan kyse on henkilön palauttamisesta sairaalaan, Korhonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.