Jatkoon päässeiltä Suomen lentismiehiltä komea taistelu – huippumaa Iran joutui koville

Suomi taipui Iranille lentopallon MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Bulgarian Varnassa erin 2–3 (19–25, 25–22, 25–23, 23–25, 12–15).

Videolla kohokohdat ottelusta.

Iran lukeutuu lentopallossa maailman kermaan. Rion olympialaisissa 2016 maa oli kuudes ja edellisissä MM-kisoissa vuonna 2014 kuudes.

Viime MM-kisojen yhdeksikkö Suomi taisteli silti tiistaina Irania vastaan tiukasti. Avauserä kääntyi puolivälin jälkeen Iranille, mutta Suomi oli puolestaan toisessa erässä Niko Suihkosen johdolla terävämpi ratkaisupalloissa. Erävoiton sinetöinyt 25–22-piste syntyi 19-vuotiaan Suihkosen mahtilyönnistä verkolla.

Kolmannen erän Suomi kairasi tiukasti kahdella pisteellä edukseen, kun Iranin torjunta oli ratkaisupallossa Elviss Krastinsin lyönnin aikana verkossa.

Iran tasoitti puntit niukalla neljännen erän voitollaan. Ratkaisevassa viidennessä erässä Iran oli alati pari askelta edellä, ja rullasi voittoon. Suomi sai kuitenkin kaksi erää voitettuaan ottelusta yhden pisteen.

Suomen jatkopaikka ja neljäs sija D-alkulohkossa oli ratkennut jo aiemmin. MM-kisojen toisen kierroksen, E-lohkon, Suomi aloittaa perjantaina Milanossa ottelulla Italiaa vastaan.

Iran on alkulohkossa toinen tai kolmas, ja myös sen jatkopaikka oli ennalta varma. Bulgaria ja Puola määrittävät vielä D-lohkon kärkisijojen kohtaloa omassa lohkopäätöspelissään.