Mainos

Niskanen, Kontinen vai Markkanen - MTV:n urheilutoimittajat perustelevat oman suosikkinsa Vuoden urheilijaksi

Vuoden urheilija valitaan torstai-iltana. MTV Sportin toimitus valitsi suosikkinsa palkinnon saajaksi.

Iivo Niskanen

C Moren selostaja Antero Mertarannan perustelut Niskasen valinnalle:

Arvokisavoitto on aina arvokisavoitto. Miesten hiihdossa on tällä hetkellä erittäin kova taso ja kilpailu ja kun siihen liittyy pitkäjänteisyys, mikä on kestävyysurheilussa erittäin ominaista. Iivo on lahjakas ja määrätietoinen sekä hänellä on hyvä tiimi takana. Yksilölajeissa on äärimmäisen iso kynnys voittaa jotain. Joukkue- ja yksilölajeissa saavutettuja asioita on vaikea rinnastaa. Ja vielä kerran täytyy alleviivata: Urheilussa arvokisavoitto on aina arvokisavoitto ja se on tavoite numero yksi. Meillä on paljon urheilijoita, jotka ovat tehneet samanlaista työtä kuin Iivo, mutta eivät ole koskaan yltäneet samalle tasolle.

Niskanen voitti Lahden MM-kisoissa 15 kilometrin väliaikalähtökilpailun kultaa sekä dramaattisen parisprintin pronssia. Niskanen valittiin yhdessä Sami Jauhojärven kanssa Vuoden urheilijaksi vuonna 2014.

Henri Kontinen

MTV Sportin urheilutoimittaja Timo Innasen perustelut Kontisen valinnan puolesta:

Globaali laji ja Kontinen on ollut tasaisesti huipulla. Viime vuoden kruunasi se, että hän oli vuoden lopulla maailman paras pelaaja nelinpelissä maailman parhaassa nelinpeliparissa. Tasaisen varmat otteet ja kehityskäyrä näyttävät uralla yhä ylöspäin. Tennis on äärimmäisen haastava laji, joten on uskomatonta, että näin pienestä maasta löytyy Kontisen tasoinen taituri. Ilman Kontisen panosta hänen parinsa John Peers ei olisi maailman kärjen tuntumassa. Suoritusvarmuus ja tasaisuus turnauksesta toiseen tekevät Kontisesta Vuoden urheilijan. Markkanen ja Niskanen jäävät nuolemaan näppejään.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet viime vuonna. Sen lisäksi pari kirjautti itselleen neljä muuta turnausvoittoa.

Lauri Markkanen

Tulosruudun toimituspäällikkö Teemu Niikko perustelee:

Markkaselta puuttuu vielä ehkä ne suurimmat uroteot ja mestaruudet, kun puhutaan joukkueurheilijasta. Kun ajattelee vuotta 2017, niin Markkanen on onnistunut monessa asiassa ja saavuttanut hienoja juttuja. Mietitään, millaisen yliopistokauden hän pelasi, vaikka se päättyikin seurajoukkuetasolla pettymykseen, millaisia esityksiä hän esitti Susijengin paidassa ja miten ensimmäinen syksy NBA:ssa noin nuorella miehellä on mennyt, niin siinä on kolme niin kovaa erillistä onnistumista, että sitä ei voi sivuuttaa. Taso, millä hän on NBA-parketilla esiintynyt, on kerrassaan hämmästyttävää.

Susijengin paidassa EM-kotikisoissa loistavasti esiintynyt Markkanen valittiin viime kesän NBA:n varaustilaisuudessa numerolla seitsemän Minnesota Timberwolvesiin, mutta seura vaihtui vaihtokaupassa Chicago Bullsiin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.