Mainos

Ahkera vai itsenäinen? Katso, mitä lemmikkikoirasi rotu paljastaa sinusta

Sellainen omistaja, millainen koira? Koirarodut kertovat yllättävän paljon myös omistajien luonteesta. 

Suomessa on tällä hetkellä noin 500 000 rotukoiraa, joten niin koiria kuin omistajiakin löytyy joka lähtöön. Kuitenkin useimmissa tapauksissa sanonta siitä, että koira muistuttaa omistajaansa, pitää hyvin paikkansa. 

Tarkista, pitävätkö seuraavat luonnekuvaukset paikkansa sinun kohdallasi.

Mopsi tai ranskanbulldoggi

Näiden koirien omistajat ovat hauskoja ja haluavat viihdyttää. He ovat perillä siitä, mistä löytyy kaupungin trendikkäimmät kahvilat tai parhaimmat maatilatorit. Mopsien tai ranskanbulldoggien omistajat päätyvätkin usein lemmikkiensä kanssa lyhyelle kaupunkikävelylle, sillä nämä rodut eivät tarvitse pitkiä juoksulenkkejä. Tästä johtuen omistajatkaan eivät välttämättä ole kovin urheilullisia tyyppejä.

Kultainennoutaja tai labradorinnoutaja

Ne henkilöt, jotka valitsevat lemmikikseen kultaisennoutajan tai labradorinnoutajat, ovat tyypillisesti hyvin perhekeskeisiä. Näiden koirien omistajia leimaa uskollisuus ja ahkeruus. He ovat työskentelevät kovasti saavuttaakseen haluamansa ja heidän mutkaton asenteensa on erittäin pidetty luonteenpiirre suuren ystäväjoukon keskuudessa. Kultaisennoutajan tai labradorinnoutajilla on usein myös erittäin pitkä pinna, mitä todella vaaditaan näiden pentujen kasvattamisessa.

Spanieli

Spanielin omistajat ovat täynnä energiaa, joka ei tunnu loppuvan millään. He ovat aktiivisia ja kokeilevat mielellään lemmikkinsä kanssa uusia lajeja aina vesipelastuksesta agilityyn. Jos kaipaat hyvää ja luotettavaa matkaseuraa, spanielin omistaja on taatusti varma valinta. Toimi kuitenkin nopeasti, sillä he ovat jatkuvasti kiireisiä.

Länsiylämaanterrieri tai cairnterrieri

Näiden terriereiden omistajat ovat loistavia ystäviä, sillä he tulevat toimeen lähes kenen kanssa tahansa. Vaikka terrierin omistajat ovat puheliaita ja hauskoja, pieni varoituksen sana: he voivat olla välillä melko uuvuttavaa seuraa. Aivan kuten heidän lemmikkinsäkään, he eivät aina tiedä milloin kannattaisi olla hiljaa. Terrierin omistajat ovat nautinnonhaluisia ja rakastavat lisäksi luksusta, kuten kylpyjä tai kauneushoitoja.

Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoiran omistajat ovat hyvin itsenäisiä, eivätkä luota helposti muihin. Aivan kuten lemmikkinsäkin, he osaavat varauksellisuudestaan huolimatta olla riehakkaita niin halutessaan. Pitkäjänteisyys palkitaan, sillä näiden henkilöiden luottamuksen saatuaan saat lojaalin ystävän, johon voit luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Näiden koirien omistajat ovat usein myös todella älykkäitä.

Mäyräkoira

Mäyräkoirien omistajien sanotaan olevan prinsessoja, jotka vaativan luonteensa lisäksi omaavat pettämättömän tyylitajun. Diivamaisuutta ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä nämä henkilöt omaavat lisäksi myös loistavan huumorintajun. Mäyräkoirat eivät ole suurimpia juoksulenkkien ystäviä lyhyiden jalkojensa vuoksi, joten yleensä tämän parivaljakon löytääkin makaamasta sohvalta peiton alla.

Bokseri

Bokserin omistajat elävät elämää isolla E:llä. He ovat leikkisiä, hauskoja ja tietävät aina parhaimmat vitsit. Heistä on lähes mahdoton olla pitämättä. Villistä ulkokuorestaan huolimatta he ovat hyvin perherakkaita ja arvostavat läheisiltään saamaansa tukea. Niin bokserit kuin heidän omistajansakin rakastavat yhtä asiaa yli kaiken, nimittäin halailua. 

Beagle

Beaglejen omistajat ovat älykkäitä, tiedonhaluisia ja uteliaita. He ovat aina valmiina oppimaan uutta, olipa sitten kyseessä uusi kieli tai resepti. He ovat puheliaita ja innokkaita jakamaan tietämystään muille. Beaglejen omistajien täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä heidän käyttäytymisensä tulkitaan usein ylpeydeksi. On vaikea sanoa olevansa hyvä ilman, että se ei kuulostaisi vähän leuhkalta. 

Chihuahua

Chihuahuat, aivan kuten heidän omistajansaikin ovat yleensä hyvin herkkiä, mutta heillä on myös diivamainen puoli. Näiden pienten koirien omistajat ovat ulkonäkökeskeisiä ja harrastavat aina muodikkaimpia urheilulajeja. Viattomasta ulkonäöstä huolimatta et halua joutua riitoihin chihuahuan omistajan kanssa, sillä he osaavat kyllä puolustaa itseään tarpeen tullen. 

Setteri

Setterien, aivan kuten mudenkin lintukoirien omistajat ovat intuitiivisia ja mukautuvat loistavasti uusiin tilanteisiin. He omaavat myös loistavan keskittymiskyvyn, ja pystyvät hoitamaan useita asioita yhtä aikaa. Aktiivisten lemmikkiensä ansiosta omistajien elämäntapa on hyvin energistä ja liikkuvaa. He rakastavatkin ulkoilua ja juoksemista, jota he harrastavat yhdessä lemmikkinsä kanssa.

Husky

Huskyjen omistajat ovat lemmikkiensä tavoin valppaita ja varautuneita, mutta ulkonäkö voi joskus pettää. Kukaan ei jaksa olla valppaana yötä päivää, vaan välillä täytyy myös heittäytyä vapaalle. Työpaikalla huskyjen omistajat ovat parhaimmillaan tiimityössä, mikä heijastuu myös vapaa-aikaan. Huskyjen omistajat viettävät mieluusti aikaa ystävien ympäröimänä urheilullisten aktiviteettien parissa. 

Villakoira

 

Villakoiran kolme yleisintä piirrettä ovat omituisuus, muotitietoisuus ja luovuus. He ovat mahtipontisia ja erottuvat selvästi suurestakin väkijoukosta. He voivat olla hieman dramaattisia, mutta heidän äänekäs persoonansa on osa heidän viehätysvoimaansa. Villakoiran omistaja on omimmillaan juhlissa, joissa hänen persoonallisuutensa pääsee parhaiten esille. Älä siis anna ensivaikutelman hämätä, sillä näiden koirien omistajat ovat todella mukavaa seuraa. 

Rottweiler

Rottweilerien omistajat voivat olla ujoja kohdatessaan uusia ihmisiä, mutta tutustumisen jälkeen he eivät voisi olla parempaa seuraa. Näiden koirien omistajat ovat todella mukavia, auttavaisia ja luotettavia ystäviä. Lemmikkiensä tavoin omistajat haluavat puolustaa ja turvata rakkaitaan. Heidän seurassa liikkuessaan sinun ei tarvitse tuntea pelkoa tai epävarmuutta.  

Jackrussellinterrieri

Jackrussellin omistajat tietävät, mitä he tahtovat. He tietävät etenkin, mitä he tahtovat juuri nyt. Aivan kuten heidän lemmikkinsä, he kaipaavat huomiota ja voivat tästä syystä olla erittäin äänekkäitä. Kärsimättömän ulkokuoren alla sykkii kuitenkin lämmin sydän. Näiden terrierien omistajat ovat nokkelia, hyväsydämisiä ja kekseliäitä henkilöitä, joille perhe ja ystävät ovat etusijalla kaikissa tilanteissa.

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.