Ninja Sarasalo äitien velttoilusyytöksistä: Idioottimaista!

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajan Juhana Vartiaisen rankka mielipide kotihoidontuen leikkaamisesta saa Ninja Sarasalon lähes raivon partaalle.

Juhana Vartiainen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa melko monta ideaa suomalaisten työllisyyden parantamiseksi. Jo toistamiseen Vartiainen ehdotti kotihoidontuen leikkaamista, vieläpä melko räväkän mielipiteen kera.

"Kaikista meistä on kivaa olla kotona, mutta pitääkö tätä ihanaa velttoilua rahoittaa veronmaksajien rahoilla niinkin kauan kuin kolme vuotta, Vartiainen latasi Helsingin Sanomissa.

Maailmalla menneinä vuosina mainetta niittänyt huippumalli Ninja Sarasalo on hoitanut Taito-poikaansa kotona kohta kolme vuotta. Juhana Vartiaisen sanat iskevät kipeästi Ninjan sisimpään, sillä hän tietää kokemuksesta, etteivät pienten lasten kotiäidit jouda todellakaan velttoilemaan.

– Idioottimaista! Lapset ovat tulevaisuutemme ja heihin pitää panostaa. Kyllä kai asioita pitäisi enemmänkin miettiä siltä kantilta, mikä on lapselle parasta.Vai pitäisikö lapset viedä puolivuotiaina päiväkotiin? Leikkauksia pitää tehdä muualta, Ninja Sarasalo puhisee samalla kun yrittää pukea toimeliasta Taitoa ulkoiluvaatteisiin.

– Sitä paitsi kotihoidontuesta menee veroa, joten myös minä olen veronmaksaja.

Moni äiti haluaa mennä töihin ja se on Ninjan mielestä jokaisen oma asia.

–Taitolle on ollut suuri etu, että hän on saanut olla rauhassa kotona. Syyskuussa Taito menee päiväkotiin, mikä ajatus jo nyt tuntuu minusta hieman haikealta.

Ninja Sarasalo aikoo perustaa ystävättärensä kanssa ruoka-alan yrityksen.

– Teemme ystäväni kanssa vegaaniruokaa ruokakauppoihin myytäväksi, samoin kouluille ja minne vain. Myöhemmin palkkaamme yritykseemme töihin myös muita naisia, vaikkapa entisiä kotiäitejä.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat