Nimetön kirje sisälsi ohjeet Picasson maalauksen löytämiseen: Kirjailija luuli löytäneensä varastetun taideteoksen – tapaus paljastui huijaukseksi

Kirjailija luuli löytäneensä varastetun Picasson taideteoksen – tapaus paljastui huijaukseksi 1:01

Hollantilainen kirjailija luuli löytäneensä kuusi vuotta sitten varastetun Pablo Picasson maalauksen. Nyt tapaus on paljastunut huijaukseksi, kertoo muun muassa The Guardian.

Aikaisemmin esimerkiksi AFP kertoi, että Romanian viranomaisten hallussa on maalaus, joka saattaa olla Picasson maalaama Harlekiinipää. Se on yksi vuonna 2012 Hollannin Rotterdamin Kunsthal-museosta varastetuista seitsemästä maalauksesta.

Tapausta nimitettiin Hollannin tiedotusvälineissä "vuosisadan rikokseksi", sillä ryöstö tapahtui vain kolmessa minuutissa.

Tapauksesta romaanin kirjoittanut Hollantilainen kirjailija Mira Feticu sai nimettömän kirjeen, joka sisälsi ohjeet Picasson maalauksen löytämiseen. Kirjailija löysi teoksen haudattuna puun juurelle.

Paljastui julkisuustempuksi

Sunnuntai-iltana Feticu kuitenkin kertoi Hollannin julkiselle palvelun yleisradioyhtiö NOS:lle, että hän oli joutunut kahden belgialaisen ohjaajan huijaamaksi.

Feticun mukaan hän sai sähköpostin, jossa selitettiin kirjeen olleen osa "True Copy" -nimistä projektia, joka on omistettu hollantilaiselle väärentäjälle Geert Jan Jansenille.

Huijauksen järjestäneet ohjaajat Bert Baele ja Yves Degryse lupaavat verkkosivustollaan, että heidän tuotantoyhtiönsä palaa tapauksen tiimoilta tarkempien tietojen kanssa tulevien päivien aikana.

Lue myös:

    Uusimmat