Niko Ranta-ahosta ja Katiska-vyyhdistä nähdään dokumentti – Ranta-aho kertoo näkemyksensä tapahtumista

Tällaiset valtavat huumekätköt Niko Ranta-aho paljasti poliisille 2:33
Tällaiset valtavat huumekätköt Niko Ranta-Aho paljasti poliisille.

Katiska-vyyhdin keulahahmo Niko Ranta-Aho kertoo avoimesti koko tarinan ja sen taustat elokuussa nähtävässä dokumentissa.

Katiska-vyyhtinä tunnettu, Suomen rikoshistorian suurin huumejuttu on saanut julkisuudessa lukuisia uusia käänteitä, synnyttänyt satoja uutisia ja herättänyt ennennäkemätöntä huomiota ja spekulaatioita.

Nyt siitä tullaan näkemään neliosainen true crime dokumenttisarja Katiska, jossa avataan perusteellisesti vyyhdin koukeroita sekä päätekijäksi epäilyn Niko Ranta-Ahon tarinaa. 

Nelonen kertoo tiedotteessaan ohjelman pyrkivän vastaamaan kysymykseen, kuka Niko Ranta-aho on ja miten tähän tilanteeseen päädyttiin. 

Kaikki syytteensä pääosin tunnustanut Niko Ranta-aho kertoo dokumentissa yksinoikeudella oman näkemyksensä tapahtumista. Hänen lisäksi sarjassa kuullaan miehen lähipiiriä sekä lukuisia muita tapaukseen ja Ranta-ahon elämään liittyviä henkilöitä.

Sarjan tuottaa Nelonen Medialle tuotantoyhtiö Solar Republic, ja sitä kuvataan pääosin Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Espanjassa.

– Taustojen lisäksi dokumenttisarja seuraa myös vyyhdin aivan viimeisimpiä käänteitä, joten käsikirjoitus elää aivan loppuun asti, dokumentin tuottaja ja käsikirjoittaja Joni Soila sanoo tiedotteessa.

Neliosainen dokumenttisarja Katiska nähdään Ruudussa elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat