Mainos

Niinistö Ylelle: Suomi ei voi määritellä tänne tulevien pakolaisten määrää

Presidentti Sauli Niinistö sanoo Ylen Ykkösaamussa, ettei Suomi voi itse määritellä kuinka paljon pakolaisia tai turvapaikanhakijoita tänne tulee. Niinistö sanoi myös, etteivät tulijat muuta Suomea dramaattisesti, mutta monipuolistavat maata.

– En usko että me voimme määritellä [tulijoiden määrälle] ehdotonta rajaa, mutta totta on, että jossakin raja kulkee. Pitää ottaa huomioon kuinka paljon meillä on resursseja ottaen huomioon työllisyys- tai paremminkin työttömyystilanteen, Niinistö sanoi.

Sisäministeriö arvioi, että vuoden loppuun mennessä Suomeen saapuu 30 000 -35 000 turvapaikanhakijaa. 

– Enteilisin, että pakolaisvirta tulee jatkumaan lähivuosina. Ei tuollainen määrä Suomea muuta miksikään, ainakaan mitenkään konkreettisella tavalla. Totta kai he antavat oman panoksensa ja näkyvät. Tietyllä tavalla elämä monipuolistuu, Niinistö sanoi Ylelle.

Niinistö sanoi, että keskusteluissa monikulttuurisuudesta on unohdettu sana kotoutuminen.

–  Minusta on tärkeää, että kotouttaminen ja monikulttuurisuus ymmärretään ilmiöiksi, jotka voivat toimia yhtä aikaa. "Maassa maan tavalla" on paljon haukuttu termi, mutta se tarkoittaa demokratian, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, kuten Suomessa on totuttu kunnioittamaan. Sen ulkopuolelle jää paljon sellaista elämää, jossa monikulttuurisuus voi toimia.

Niinistö sanoi myös, että Suomeen tulevat eivät halua heittäytyä täysin autettaviksi.

– He haluavat myös itse osallistua oman elämänsä rakentamiseen.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja