Mainos

Niinistö vei presidenttitenttiä – "Paavo on taas puhunut säästeltyä totuutta"

4:25

Presidentti Sauli Niinistö on edelleen vailla kunnon vastusta tai haastajaa. Presidenttiehdokkaat istuivat eilen Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tenttiin Helsingin yliopiston juhlasalissa.

7:14

Yksikään ehdokkaista ei viitsinyt tai uskaltanut haastaa Niinistöä kunnolla, sanovat Huomenta Suomessa vierailleet politiikan asiantuntijat.

– Kyllä Niinistössäkin niitä heikkoja kohtia on, joihin voisi yrittää vähän tökätä, MTV Uutisten toimituspäällikkö Ahtiainen muistuttaa.

Ahtiainen ja Iltalehden politiikantoimittaja Tommi Parkkonen ovat yhtä mieltä siitä, että Niinistö vei tenttiä.

Vihreiden Pekka Haavisto puolestaan nosti omaa profiiliaan tuomalla esiin kielteisen kantansa Nato-kansanäänestykseen.

– Haavisto oli kyllä eilen selkeästi ärhäkkäämpi kuin parissa aikaisemmassa tentissä. Haavisto on selkeästi ottanut sellaisen linjan, että pitää kysyä, kyseenalaistaa ja haastaa, Parkkonen sanoo.

Toimituspäällikkö Ahtiaisen mukaan Haaviston perustelu vastustaa kansanäänestystä oli kyllä hyvä.

– Suomi joutuisi massiivisen cybervaikuttamisen kohteeksi. Jokainen ulkovalta haluaisi puuttua mielipiteen muodostamiseen.

Paavo Väyrynen on kertonut, että hänen 20 000 kannattajakortistaan puuttuu noin 5000. Parkkosen mielestä Väyrynen on tavoilleen uskollisena puhunut säästeltyä totuutta.

– Tämä 15 000 on ollut kasassa jo paljon aikaisemmin, mutta hän haluaa antaa itsestään Paavo taas taistelee-kuvan, Parkkonen arvioi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.