Mainos

Ex-puoluesihteeri: "Jälleen yksi toimittajapolvi sai kokemuksen siitä, millaista on olla Väyrysen juoksutettavana"

7:10

Paavo Väyrysestä tuli tällä viikolla presidentinvaalien kahdeksas ehdokas, kun hän ilmoitti saaneensa eduskuntapuolueiden ulkopuoliselta ehdokkaalta vaadittavat 20 000 kannattajakorttia kasaan. Ehdokkuutta ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu, koska kortteja ei ole ehditty tarkastaa.

Aamun Huomenta Suomessa vierailleet Timo Laaninen ja Mikael Jungner pitävät Väyrysen suoritusta ja loppukiriä korttien keräämisessä vaikuttavana.

– Pakkohan tätä on ihailla. Hän osasi tehdä itsestään puheenaiheen, Timo Laaninen sanoo.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) erityisavustajana nykyään toimivan Laanisen mielestä korttien keruun loppuvaiheessa Väyrynen pelasi taitavaa mediapeliä ja media toimi niin kuin Väyrynen oli suunnitellut.

– Jälleen yksi toimittajapolvi sai kokemuksen siitä, millaista on olla Väyrysen juoksutettavana.

– Kun hän muutama viikko sitten ilmoitti, että ura loppuu, jos ei kortteja tule, toimituksissa oikein hätkähdettiin. Että hyvänen aika, eikö Väyrystä näissä vaaleissa? Sitten asiaa alettiin seuraamaan, ja se toimi juuri niin kuin hän oli laskenut, Laaninen sanoo.

Entisen SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin mielestä oli nerokas ajatus, että Väyrynen osti 9 000 kannattajakorttia lehtiin, joista osan lukijat palauttivat täytettynä.

– Olihan tämä tosi luova idea, Jungner sanoo.

Laaninen väittää, että keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen ei tule viemään keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen ääniä, vaan hän haastaa kaikkia ehdokkaita.

– Näiden vaalien suurin kysymys on se, kestääkö Niinistön kannatus vaalipäivään saakka, Laaninen sanoo.

Jungnerin mielestä Väyrysen mahdollisuus vaaleissa on terävä EU-kritiikki.

– Edelleen 20–30 prosenttia suomalaisista suhtautuu epäilevästi Euroopan unioniin ja väittäisin että Väyrynen on tosi lahjakas haastamaan EU:ta.

2:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.