Niinistö tekee työvierailun Yhdysvaltoihin ja tapaa Trumpin – asialistalla mahdollisuus lisätä yhteistyötä

Niinistö tapaa Trumpin Yhdysvalloissa – tästä kaikesta presidentit keskustelevat 1:27

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Yhdysvaltoihin ja tapaa presidentti Donald Trumpin 2. lokakuuta Washingtonissa, kertoo presidentin kanslia tiedotteessaan.

Valkoisessa talossa järjestettävässä tapaamisessa presidentit keskustelevat mahdollisuuksista lisätä maidenvälistä yhteistyötä muun muassa Euroopan ja arktisen alueen turvallisuudesta. Lisäksi esillä ovat tavat edistää maidenvälistä kaupallista ja teknologista yhteistyötä.

Keskustelun ja työlounaan jälkeen presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Kuluvan viikon sunnuntaina Niinistö matkustaa New Yorkiin osallistuakseen YK:n yleiskokouksen avajaisviikolle. Niinistö pitää Suomen kansallisen puheenvuoron yleiskokouksessa ensi viikon tiistaina. Hän osallistuu tiistaina myös YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin lounaalle sekä Trumpin isännöimälle vastaanotolle.

Maanantaina Niinistö puhuu Guterresin isännöimässä ilmastohuippukokouksessa. Presidentin ohjelmassa on lisäksi useita kahdenvälisiä tapaamisia. Niinistö tapaa muun muassa Georgian, Puolan ja Kazakstanin presidentit.

Niinistön matka New Yorkissa jatkuu ensi viikon keskiviikkoon saakka.

Myös ensitapaaminen Valkoisessa talossa

Niinistö on viime vuosina tavannut useamman kerran Trumpin. Esimerkiksi viime vuoden heinäkuussa hän tapasi Trumpin kahden kesken Helsingissä Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen puitteissa.

Ensimmäisen kerran Niinistö ja Trump tapasivat vuoden 2017 elokuussa. Myös tuolloin tapaamispaikkana toimi Valkoinen talo. Keskeisimmäksi puheenaiheeksi tapaamisessa nousi turvallisuus. Presidentit puhuivat yhteisessä tiedotustilaisuudessa globaalista turvallisuustilanteesta kuten turvallisuustilanteesta Itämerellä, terrorinvastaisesta taistelusta sekä Venäjä-suhteista.

Uutista päivitetty kello 17.02.

Lue myös:

    Uusimmat