Niinistö tapaa tänään Bidenin Valkoisessa talossa Washingtonissa

Miksi Niinistö matkustaa Yhdysvaltoihin juuri nyt? Asiantuntija avaa Niinistön ja Bidenin tapaamista 9:07
Katso myös: Miksi Niinistö matkustaa Yhdysvaltoihin juuri nyt? Asiantuntija avaa Niinistön ja Bidenin tapaamista.

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tänään Washingtonissa. Presidenttien tapaaminen on illalla Suomen aikaa.

Valkoisessa talossa järjestettävässä tapaamisessa presidentit keskustelevat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, sodan vaikutuksista Euroopan turvallisuusjärjestykseen sekä Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisestä yhteistyöstä.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että presidentit tulevat keskustelemaan Yhdysvaltain ja Suomen puolustussuhteesta. Psaki kuvaili suhdetta vahvaksi, ja hänen mukaansa se täydentää Suomen suhdetta puolustusliitto Natoon.

Niinistön ohjelmassa on presidentin kanslian mukaan lisäksi muun muassa tapaamisia useiden poliittisten toimijoiden kanssa. Tiivis työmatka on kestoltaan noin vuorokauden mittainen.

Tammikuussa presidentit puhuivat puhelimessa

Viimeksi presidentit ovat keskustelleet 18. tammikuuta, jolloin keskustelu käytiin puhelimitse. Puhelu käytiin Yhdysvaltojen aloitteesta. Pitkässä keskustelussa käsiteltiin esimerkiksi Euroopan turvallisuustilannetta ja jännitettä Ukrainan rajoilla.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime viikolla. Ennen tätä Venäjän vaatimuksista ja joukkojen keskittämisestä Ukrainan rajalle oltiin huolissaan kuukausien ajan. Tulehtunutta tilannetta yritettiin ratkoa lukuisissa eri valtioiden johtajien keskusteluissa ja tapaamisissa.

Lue myös:

    Uusimmat