Mainos

Niinistö tapaa Obaman toukokuussa – Pohjoismaat kutsuttu Valkoiseen taloon

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Washingtonissa 13. toukokuuta 2016. Presidentti Niinistö tekee virallisen vierailun Valkoiseen taloon yhdessä muiden pohjoismaisten päämiesten kanssa. 

Huipputapaamisen aiheena on Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen yhteistyö mm. terrorismin ja väkivaltaisten ääriliikkeiden vastaisessa toiminnassa, ydinturvallisuudessa, arktisissa asioissa, humanitaarisessa avussa, kestävän kehityksen edistämisessä sekä ympäristö- ja terveyskysymyksissä. Keskusteluissa käsitellään myös Euroopan turvallisuutta, kauppasuhteita sekä muuttoliikettä ja pakolaiskriisiä.

Vierailu on jatkoa Tukholmassa syyskuussa 2013 järjestetylle tapaamiselle, jossa presidentti Barack Obama tapasi presidentti Sauli Niinistön sekä Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan pääministerit.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on mukana vierailulla, ja sen aikana järjestetään puolisoille myös erillistä ohjelmaa. Vierailun päättää presidentti Obaman ja hänen puolisonsa Michelle Obaman tarjoama virallinen juhlapäivällinen.

Asiasta kertoi Tasavallan presidentin kansia tiedotteessaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja