Niinistö sujautti kutsukortin Huuhkaja-huoltaja Gunnarille ennen peliä – kuinka poikkeuksellinen presidentin ele oli?

Presidentti Niinistö yllätti Huuhkajat-huoltaja Gunnar Yliharjun - toimitti kutsun perille Linnan juhlaan henkilökohtaisesti 5:00
Katso video: MTV Uutiset Live haastatteli Huuhkajien legendaarista huoltajaa Gunnar Yliharjua!

Koko Suomen hurmannut Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen entinen pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju sai kutsun Linnan juhliin itse tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä.

Yliharjun mukaan Niinistö ojensi kutsun hänelle hetki ennen perjantaista ottelua. Niinistö ja Yliharju ovat vanhoja tuttuja ajoilta, kun Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana (2009–2011). 

– Olin kuin pikkulapsi, erittäin innoissani. Ai kuin hienoa! Yliharju, 79, kertoi sunnuntaina.

MTV Uutiset kysyi tasavallan presidentin kansliasta, kuinka ainutlaatuisesta tilanteesta oli kyse, kun presidentti toimitti kutsun henkilökohtaisesti. Kanslian vastauksesta selviää, ettei se ole kovin yleistä.

– Kutsuja on myös aiemmin toimitettu henkilökohtaisesti, esimerkiksi suurristin saaneille suurristin luovutuksen yhteydessä. Lähes aina kutsut lähetetään kuitenkin postitse, kansliasta kerrotaan.

Oliko Yliharju viimeinen kutsuttu?

Kutsukortti tulee olla vierailla mukana juhlavastaanotolle saavuttaessa, joten tasavallan presidentin kanslia ei välitä kutsuja esimerkiksi puhelimitse tai elektronisesti, kansliasta kerrotaan.

Kansliasta myös huomautetaan, että kutsut pyritään aina lähettämään hyvissä ajoin ennen itsenäisyyspäivää. Iltalehden mukaan viimeisetkin kutsut vuoden 2019 linnan juhliin oli lähetetty 12.11. mennessä, joten Yliharju saattoi olla viimeinen kutsuttu henkilö.

Yliharju kertoi aiemmin MTV Uutisille tilanteesta, jolloin hän vastaanotti kutsun. Yliharju oli menossa katsomaan peliä, kun hän sattui kävelemään Niinistöä vastaan. Miehet tervehtivät ja Niinistö kutsui hänet hieman syrjemmälle, jossa hän sujautti kirjekuoren Yliharjun käteen.

Yliharju kuvaa kutsua "hienoksi eleeksi". Hän ei suinkaan avannut tasavallan presidentiltä saamaansa kirjettä heti, mutta kansallislaulun aikaan uteliaisuus vei voiton.

Lue myös:

    Uusimmat