Mainos

Niinistö kiisti tiedot Postipankin yksityistämisestä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö kiisti tuoreeltaan tiedot, että hallitus olisi varautunut Postipankin yksityistämiseen ensi vuonna. Yleisradion radiouutisissa kerrottiin tänään illansuussa, että valtiovarainministeriössä olisi aloitettu valmistelutyö Postipankin yksityistämiseksi ensi vuonna.

Niinistön mukaan minkäänlaista suunnittelua tai valmistelua Postipankin yksityistämiseksi ei ole tehty. -Näin ollen ensi vuoden budjettiin ei liity mitään Postipankkia koskevia yksityistämissuunnitelmia. Niinistö huomautti, että hän tietenkään voi olla tietoinen kaikkien suomalaistahojen keskusteluista, mutta hänen pyynnöstään tällaisia keskusteluja ei ole käyty eikä asia anna aihetta enempiin pohdintoihin.

Radiouutisten mukaan valtiovarainministeriö olisi aloittanut Postipankin yksityistämisen valmistelun jo viime syksynä. Uutisen mukaan pankin yksityistäminen olisi tarkoitus sisällyttää ensi vuoden budjettiin.

Eduskunta on antanut hallitukselle valtuudet myydä useiden valtionyhtiöiden osakkeita, mutta Postipankista ei ole tällaista valtuutusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.