Mainos

Niinistö: Keskustelu Knuuttilan hyllyttämisestä ihmeellinen sotku

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) kiistää, että Suomen Ympäristökeskuksen tutkija Seppo Knuuttila olisi hyllytetty. Helsingin Sanomien uutisen mukaan Knuuttila olisi hyllytetty Puolan fosforipäästöihin liittyvältä näytteenottomatkalta.

– Ei ole todellakaan hyllytetty. Puhuin tänään Sepon kanssa, ja pidän ihmeellisenä tätä sotkua. Keskustelu on lähtenyt siitä, että olemme keskustelleet ympäristöministeriön ja ympäristökeskuksen kesken siitä, keitä tutkijoita lähetetään näytteenottoon Puolaan, Niinistö sanoo.

Kaksi suomalaistutkijaa matkustaa ensi viikon alussa Puolaan ottamaan näytteitä Gdanskin ja Policen kipsikasoista, mutta Itämeritutkija Knuuttila ei lähde mukaan.

Niinistön mukaan ympäristöministeriön virkamiehen lausunto siitä, ettei Knuuttilaa voi lähettää, koska hänet tunnistetaan toissavuoden Venäjän Kingseppingin forsforivuodon paljastamisen jälkeen, on virkamiehen henkilökohtainen näkemys.

– Me lähetetämme parhaat eikä muiden mielipide vaikuta siihen. Arvostan Knuuttilan työtä, mutta hän taitaa olla tällä hetkellä lomalla, Niinistö sanoo.

Niinistö sanoo, että hän on huomauttanut ministeriön virkamiehiä omien lausuntojen antamisesta.

– Mitään ohjeita tutkijoille emme ole kuitenkaan antaneet. Tärkeintä on avoimuus ja Itämeren pelastaminen, Niinistö sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.