Nightwishista yllätyseron ottanut Marko Hietala arvostelee rankasti musiikkiteollisuutta – musiikkivaikuttaja Juhani Merimaa kommentoi asiaa

6:12
Musiikkivaikuttaja Juhani Merimaa kommentoi asiaa MTV Uutiset Livessä - kuuntele

Musiikkialan pitkäaikainen yrittäjä Juhani Merimaa kommentoi MTV Uutiset Livessä Nightwish-yhtyeen jättävän Marko Hietalan rankkaa kritiikkiä musiikkiteollisuuden epäarvoisuutta kohtaan.

Basisti Marko Hietala ilmoitti tiistaina (12.1.) jättävänsä Nightwish-yhtyeen sekä myös julkisen elämän. 

Tiedotteessaan hän otti kantaa musiikkibisnekseen, erityisesti sen negatiivisiin puoliin. Hietala kommentoi muun muassa sitä, kuinka suuret suoratoistoyhtiöt vaativat täyttä työtä ja inspiraatiota artisteilta, jakaen tuoton epäreilusti. Hän kertoi, että näin tapahtuu jopa artistien välillä. 

– Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio. Suurimmat keikkapromoottorit supistavat jopa omien kauppatavaroidemme osuudet samalla, kun osinkoja maksetaan Lähi-itään. Ilmeisesti jotkut pappisvallat voivat ottaa rahaa musiikista, josta voisi joutua mestatuksi tai vangituksi ilman, että ne näyttävät tekopyhiltä, Hietala kirjoitti tiedotteessaan. 

"Artistin ja promoottorin välinen tulonjako ei ole millään merkittävällä tavalla muuttunut"

Musiikkialan vaikuttaja ja bisnesmiesJuhani Merimaa vieraili asian tiimoilta MTV Uutiset Livessä. Merimaan mukaan artistien asema ei ole heikentynyt. Hänen näkemyksensä mukaan tilanne on jopa päinvastainen. 

– Artistin ja promoottorin välinen tulonjako ei ole millään merkittävällä tavalla muuttunut. Ainakaan artistin kannalta epäedullisemmaksi. Pikemminkin päinvastoin. Näin on toimittu jo pitkään. Jos on jotain trendiä, niin enemmänkin menestyvien artistien osuus on kasvanut eikä vähentynyt, Merimaa kertoo.

Hietala viittaa kirjoituksessaan osinkojen maksamisesta Lähi-itään. Merimaa selventää asiaa omasta näkökulmastaan. 

– Ainut mitä tulee mieleen, niin Live Nationista osti merkittävän osuuden saudiarabialinen valtio, joka maksoi siitä merkittävän summan. En tiedä, mikä suhde Live Nationilla ja Nightwishillä on ollut. Ei ainakaan Suomessa kauhean iso, mutta saattaa jollain markkinoilla ollakin.

Hietala jättää Nightwish-yhtyeen

Hietala on vaikuttanut Nightwish-yhtyeessä vuodesta 2001 lähtien. Vuosien saatossa Nightwish on noussut yhdeksi kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä.

Suomalaisen raskaan musiikin kentällä Hietala on vaikuttanut jo yli 30 vuotta. 1980-luvun alussa hän perusti veljensä kanssa Tarot-yhtyeen. Nightwish-yhtyeen riveihin liittyminen nosti hänet kansainväliseen maineeseen. Hietala on vaikuttanut myös esimerkiksi Sinergy-yhtyeessä sekä Raskasta joulua -albumeilla.

Syksyllä hän paljastui Masked Singer Suomi -sarjan Tohtori-hahmoksi ja voitti koko kisan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja