Marko Hietala jättää Nightwish-yhtyeen: "Olen niin pahoillani tästä"

8:21
Marko Hietala voitti syksyllä Masked Singer -sarjan toisen kauden. Katso videolta, mikä sai lähtemään sarjaan!

Marko Hietala jättää Nightwish-yhtyeen.

Basisti Marko Hietala ilmoittaa sosiaalisessa mediassa jättävänsä julkisuuden ja Nightwish-yhtyeen. Hän julkaisi somekanavissaan erokirjeensä ja kertoi päätöksensä taustoista. 

Vuodesta 2001 asti Nightwish-yhtyeen riveissä vaikuttanut Hietala kertoo, että inspiraationsa avulla työskenteleviltä artisteilta vaaditaan yhdeksästä viiteen työaikoja eikä tuottoja jaeta tasapuolisesti. Hän kertoi viime vuoden pakottaneen hänet pysähtymään ja miettimään asioita. 

– Jotta voisin kirjoittaa, laulaa ja soittaa, minun pitää löytää uusia syitä ja inspiraatioita, hän kirjoittaa. 

Hietala myös totesi, ettei usko olevansa "poissa lopullisesti". Kirjeessään hän alleviivaa, ettei syytä tule hakea bändin jäsenistöstä.

– Se, että [tapahtuneesta] syyttäisi Tuomasta, on loukkaus sekä häntä että minun vapaata ajatteluani kohtaan, Hietala kirjoitti ja korosti, että tilanne on surullinen kaikille osapuolille.

Hän pyytää rauhaa seuraavaksi vuodeksi ja toivoo, että voi kertoa vuonna 2022 suunnitelmistaan. 

– Olen niin pahoillani tästä, hän päättää kirjeensä.

54-vuotias Hietala on vaikuttanut suomalaisen raskaan musiikin kentällä jo yli 30 vuotta. 1980-luvun alussa hän perusti veljensä kanssa Tarot-yhtyeen. Nightwish-yhtyeen riveihin liittyminen nosti hänet kansainväliseen maineeseen. Hietala on vaikuttanut myös esimerkiksi Sinergy-yhtyeessä sekä Raskasta joulua -albumeilla.

Syksyllä hän paljastui Masked Singer Suomi -sarjan Tohtori-hahmoksi ja voitti koko kisan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja