Nico Rosberg väittää: Lewis Hamilton välttelee nyt virhettä Valtteri Bottaksen kanssa – taustalla takavuosien kömmähdys

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Nico Rosberg uskoo, että Lewis Hamilton pyrkii nyt tarkoituksella välttämään takavuosina tekemäänsä virhettä Valtteri Bottaksen kohdalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes-kuski Hamilton varmisti maailmanmestaruuden Yhdysvaltain GP:n tulosten myötä. Britin suoritustaso ei ole kuitenkaan heilahtanut millään tavalla. Esimerkiksi Abu Dhabissa Hamilton ajoi paalulle, usean kisan tauon jälkeen.

Rosbergin mukaan taustalla on opetus.

– On erittäin tärkeää lopettaa kausi huipulla, koska F1:ssä sitä on niin hyvä, mitä oli viimeisimmässä kisassa. Jos lopetat hyvin, niin se fiilis kantaa talvitauolle. Itseluottamus on korkealla ja siitä on helppo jatkaa uudelle kaudelle, Rosberg pohtii omassa YouTube-blogissaan.

– Uskon, että Lewis on oppinut läksynsä niiltä ajoilta, kun minä olin mukana. Silloin hän heitti hanskat tiskiin sen jälkeen, kun hän oli varmistanut maailmanmestaruuden. Silloin hän antoi minun voittaa viimeiset kolme kisaa. Se antoi minulle valtavan ponnahduslaudan seuraavalle kaudelle. Sitä kautta minulla oli valtavasti itseluottamusta ja hän oli ikään kuin puolustusasemissa, Rosberg jatkoi.

Rosberg viittasi kauteen 2015, jolloin Hamilton varmisti maailmanmestaruuden Yhdysvaltain GP:n yhteydessä. Tämän jälkeen Rosberg voitti kauden kolme viimeistä kisaa.

Kaudella 2016 Rosberg rikkoi Hamiltonin dominointiputken, kun hän voitti mestaruuden.

Noilta ajoilta otettu oppi heijastuu nyt Mercedeksen suomalaiskuskiin Valtteri Bottakseen.

Bottas jäi tällä kaudella toiseksi MM-taistossa. Bottakselta on nähty kuitenkin hyvin väkeviä otteita ja vankkaa uhoa siitä, miten hän aikoo laittaa Hamiltonin tiukoille ensi kaudella.

– Siksi Lewis on päättänyt jatkaa korkealla tasolla loppuun asti. Koska nämä kisat vaikuttavat ensi kauteen, Rosberg nyökytteli. 

Lue myös:

    Uusimmat