Nico Rosbergilta shokkitieto Mercedeksen kuvioista: Valtteri Bottas tukalassa asemassa – Esteban Ocon nousemassa tilalle

Valtteri Bottaksen kanssa Mercedeksen F1-tiimin kisakuskin paikasta kilvoittelevalla Esteban Oconilla on peräti neljä tallivaihtoa ensi vuodeksi, kertoo suomalaiskuskille paikkansa mestaritallissa luovuttanut Nico Rosberg. Hänen mukaansa Mersu on kuitenkin jo kallistumassa Oconin nostamisen puolelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuonna 2016 Mercedekseltä maailmanmestaruutensa jälkeen lähtenyt Rosberg kertoo YouTube-kanavallaan viimeisimmät tietonsa saksalaistallin edessä olevasta kuljettajavalinnasta. Videolla Rosberg tapaa Esteban Oconin Mercedeksen tiloissa ja kertoo tälle viimeisimmät sisäpiirilähteiden kertomat asiat ranskalaisen asemasta.

– Kuulin paljon huhua, että sinulla on jotain neljä eri vaihtoehtoa ensi kaudeksi. Älä huoli, ei sinun tarvitse sanoa mitään, Rosberg tokaisee Oconille.

Myös saksalaiskanava RTL:n kommentaattorina Unkarissa toimiva Rosberg täräytti tv-haastattelussa hätkähdyttävän tiedon: hänen lähteidensä mukaan Mercedes on tällä hetkellä kääntynyt enemmän Oconin kuin Bottaksen puoleen ensi kauden kuskivalinnassaan.

Rosberg nauraa Red Bullin Max Verstappenin aloittamalle henkiselle sodankäynnille Lewis Hamiltonia vastaan, mutta kertoo jo aiemmin viikonloppuna Red Bull -pomo Helmut Markon vahvistaman tiedon siitä, ettei Verstappen voi liittyä Hamiltonin seuraksi Mercedekselle sunnuntaina umpeutuvan sopimuspykälänsä takia.

Bottas onnistui siellä, missä Rosberg ei

Ilman taistelua ei Bottas kuitenkaan ole paikastaan luopumasta. Rosberg oli vakuuttunut suomalaisen radalla antamasta vastauksesta kuumana käyvään spekulaatioon. Unkarin aika-ajoissa Bottas löi jälleen Hamiltonin.

– Todellakin hatunnosto Valtterille. Hän jätti kunnon jäljen ja signaalin siitä, että ”minä ansaitsen tämän ajopaikan ensi kaudeksi”. Hyvä veto häneltä, Rosberg ihailee.

Teko ei todellakaan ollut yksinkertainen. Unkari on toinen nykyradoista, jolla Nico Rosberg ei koskaan onnistunut voittamaan. Toinen on Kanadan Montreal.

– Syy siihen oli, että juuri nämä radat ovat Lewisin parhaita ratoja, ja tietysti Lewis oli aina tiimikaverinani vuosina, jolloin voitin kisoja. Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta voittaa sitä jätkää täällä, Rosberg jatkaa.

Juttua päivitetty klo 12.09: Lisätty tieto Nico Rosbergin RTL:lle kertomasta sisäpiiritiedosta, jonka mukaan Mercedes on kääntymässä Bottaksen sijaan Oconin puoleen.

Lue myös:

    Uusimmat