Max Verstappenin ja Valtteri Bottaksen väliin jäi vain 0,018 sekunnin ero – mutta mistä se tuli? Red Bull -pomo esitti epäilyksensä

Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Valtteri Bottas kävivät lopulta hurjan taiston paalupaikasta Unkarin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Kaksikon välille jäi vajavainen 0,018 sekunnin ero. Mutta mistä se tuli? Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner antoi oman näkemyksensä tälle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolmannessa osiossa Verstappen teki jo ensimmäisellä vedollaan kärkiajan. Tämä ei olisi kuitenkaan riittänyt Bottasta vastaan.

Verstappen onnistui parantamaan aikaansa toisella vedolla, jonka jälkeen Bottas kiilasi tuloslistassa toiseksi.

Eturiviin yltäneiden kuskien väli oli matkassa vain 1,06 metriä.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner uskoi, että minimaallinen ero tuli aivan radan loppuvaiheilla.

– Toivon aluksi, että hänen (Verstappenin) ensimmäinen kierros riittäisi ja että rata ei menisi enää parempaan suuntaan. Se oli kuitenkin selvää, että hänen piti vielä parantaa. Bottas oli lähestymässä kovaa vauhtia.

– Kaikki ratkesi kahdessa tai kolmessa viimeisessä mutkassa. Niissä Max naulasi kierroksensa, Horner mietti Sky Sportsin haastattelussa.

Tähän tulitukea tulee eri kuskien sektorinoteerauksista. Bottas oli vielä ennen radan viimeistä osiota 61 tuhannesosaa Verstappenia edellä. Ero kuitenkin kääntyi Verstappenille viimeisellä sektorilla, jossa hän oli 79 tuhannesosaa parempi.

Paalupaikka oli 21-vuotiaalle Verstappenille uran ensimmäinen. Se sai hollantilaisen pomon Hornerin hymyilemään.

– Tämä on ollut hieno viikko tähän mennessä. Maxin paalu oli iso juttu hänelle ja se tuli aivan fantastisen kierroksen kautta, Horner hehkutti.

Verstappen juhli voittoa F1-sarjan edellisessä kisassa viikko sitten Saksassa. Tuolloin sade toi valtavasti väriä tapahtumiin, joiden keskellä Bottas koki valtavan pettymyksen ulosajon ja seinäosuman myötä.

Lue myös:

    Uusimmat