NHL-ura ohi? Nämä suomalaiset tähdet ovat vielä ilman sopimusta

Suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden joukosta löytyy yhä useampi pelaaja, jolla ei ole ensi kaudeksi vielä lainkaan työnantajaa.

Listalla olevista viidestä nimestä ainoastaan Rasmus Ristolainen on pelaaja, jonka NHL-uran jatko on käytännössä varmaa. Nuori suomalaispakki neuvottelee Buffalo Sabresin kanssa jatkosopimuksen yksityiskohdista.

Listalle mahtuu muuten paljon kokemusta. Mikäli NHL-ura ei jatku, löytynee monelle suomalaistaiturille ottajia varmasti myös Euroopassa.

Tuomo Ruutu

Kokeneen Ruudun viime kausi oli äärimmäisen vaikea New Jersey Devilsissä. Sen jälkeen konkarin uran jatkosta ei ole tihkunut lisätietoja. Mikäli motivaatio on kunnossa ja oikea rooli löytyy, on 33-vuotiaalla hyökkääjällä vielä paljon annettavaa jääkiekolle. Löytyykö ottajia yhä NHL:stä? Sen aika näyttää.

Karri Rämö

Calgary Flamesin maalivahdin loppukausi meni loukkaantumisen takia pipariksi. Terveenä ollessaan Rämö on yhä loistava torjuja. NHL-seurojen ykkösvahtien tontit alkavat olla kuitenkin täytettyjä - Rämö tuskin lähtee enää minnekään kakkosvahdiksi.

Lauri Korpikoski

Entä mitä tekee Korpikoski, jonka sopimuksen Oilers osti ulos kesällä? Pelipaikkaa ei ole löytynyt Edmontonista lopulta vaikean kauden jälkeen. Kysyntää riittää silti jatkossakin ainakin valtameren toisella puolella - eurooppalaiset huippuseurat ottaisivat hyökkääjän mielellään riveihinsä.

Joni Ortio

Turkulaisvahti Ortio on viime kauden seurakaveri Rämön ohella vielä kokonaan ilman sopimusta. Loppukauden hyvistä otteista huolimatta ura ei ilmeisesti jatku Flames-maalilla. Nuori Ortio kuuluu niihin pelaajiin, joista taistellaan Euroopan puolella.

Rasmus Ristolainen

Sabresin kärkipuolustaja on vieläkin ilman odotettua jatkosopimusta. Isokokoinen turkulaispakki oli viime kaudella NHL-seuransa eliittiä - siitä jatkosopimus ei ainakaan jää kiinni. Ristolainen solmii mitä todennäköisimmin uuden sopimuksen jo alkusyksyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat