NHL-tähti Sebastian Aho piti tuntumaa yllä tavalla, johon etelässä ei ollut mitään mahdollisuuksia – "Se oli siistiä"

Suomalainen NHL-tähti Sebastian Aho palasi nopeasti kotimaahansa sen jälkeen, kun koronaviruspandemia oli laittanut pohjoisamerikkalaiset ammattilaissarjat jäihin. Viimeisen kahden kuukauden aikana Aho on turvautunut monenlaisiin keinoihin pitäessään kuntoa yllä.

Keskeytyshetkellä Ahon Carolina Hurricanes kävi kovaa taistelua pudotuspeleihin pääsystä. 22-vuotiaan hyökkääjän oma kausi oli sujunut varsin lennokkaasti. 68 ottelussa hänelle oli merkattu tehot 38+28=66.

NHL:n ilmoituksen jälkeen Aho ja useat muut suomalaispelaajat pakkasivat kimpsut ja kampsut, kun he suuntasivat kotiin.

– Ensimmäiset pari viikkoa menivät karanteenissa Suomessa. Silloin kävi aika pitkäksi. En käynyt kaupassa, enkä missään. Sitten olen yrittänyt liikkua ja harjoitella, nähnyt perhettä ja kavereita, Aho sanoo menneistä viikoista C Moren Unelmien MM-kisat -ohjelmassa.

Ahon mukaan hän on toteuttanut Hurricanesin fysiikkavalmennuksen oppeja kotosalla.

Tämän lisäksi hän turvautui tapaan, joka oli täysin pois laskuista Etelä-Suomessa.

– Kävin muutaman kerran meren jäällä luistelemassa. Se oli kyllä siistiä – vielä kun meri oli jäässä, Oulussa majaileva Aho hehkuttaa.

– Kuntosalia, pyöräilyä, lenkkeilyä, tennistä ja golfia. Kaikennäköistä. Kyllä tässä on pidetty kuntoa yllä, että olisi valmiina, jos kausi jatkuu.

Tämä kaikki on tapahtunut epätietoisessa tilassa. NHL ei ole kertonut siitä, että jatkuuko sen kausi vai ei.

– Olen ajatellut niin, että olisi hölmöä mennä sinne huonossa kunnossa ja siten, ettei olisi valmis pelaamaan. Jos kausi jatkuu, niin siellä pelataan heti isoja pelejä. Voi olla, että lähdetään ihan pudotuspeleistä liikkeelle, Aho pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat