NHL-pomo ilahtui suomalaisvahtinsa kohtalosta – "Olemme onnekkaita"

Minnesota Wildin GM:nä toimiva Bill Guerin helpottui, kun Seattle Kraken ei valinnut laajennusdraftissa seuran suomalaisvahti Kaapo Kähköstä.

Seattle Kraken teki torstain vastaisena yönä Suomen aikaa pelaajavalintansa muista NHL:n joukkueista. Muiden joukkueiden toimistoilla seurattiin laajennusdraftia jännittyneinä.

Yksi omien pelaajiensa kohtaloita jännittäneistä oli Minnesotan GM Bill Guerin. Minnesotan toimistolla jännitettiin kohdistuisiko Seattlen valinta puolustaja Carson Soucyyn vai maalivahti Kaapo Kähköseen. Lopulta Seattle valitsi Soucyn.

– Tiesimme, että menetämme toisen heistä kahdesta. Olemme erittäin iloisia, että Kaapo on yhä riveissämme. Hänen on osoittanut kykynsä ja odotamme hänen jatkavan kehittymistään, Guerin kommentoi Minnesotan sivuilla.

Minnesota otti tietoisen riskin, kun se päätti suojata ykkösvahti Cam Talbotin ja jättää lupaavan Kähkösen tarjolle laajennusdraftiin. Minnesotan kannalta suotuisalla palkkapussilla pelaavan suomalaisvahdin menetys olisi pakottanut seuran siirtomarkkinoille. Nyt ensi kauden maalivahtikaksikko on kuitenkin kasassa.

– Se oli vaikea päätös, mutta minusta teimme oikein. Minusta olemme hieman onnekkaita, että meidän maalivahtikaksikkomme pysyi koskemattomana. He olivat todella hyviä viime kaudella ja odotamme samanlaisia otteita tulevaisuudessakin, Guerin toteaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja