NHL pohtii kuumeisesti eri mahdollisuuksia kauden jatkamiseksi, vaihtoehdoilla tarkat reunaehdot – "Tämä ei ole kilpailu"

Koronaviruspandemia ajoi NHL-kiekkoilijan Leo Komarovin Suomeen:"Äkkilähtö tuli" 14:46
Koronaviruspandemia ajoi NHL-kiekkoilija Leo Komarovin Suomeen: "Tuli äkkilähtö."

NHL pohtii yhä kuumeisesti mahdollisuuksiaan pelata keskeytetty kiekkokausi loppuun. NHL-komissaari Gary Bettman myöntää, että sarja saattaa keskittää loput ottelut muutamalle tietylle paikkakunnalle

NHL on ollut keskeytettynä koronaviruksen vuoksi nyt jo yli kuukauden päivät. Sarja etsii yhä kuumeisesti etsiä erilaisia mahdollisuuksia kauden loppuun pelaamiseksi. Kaikessa noudatetaan kuitenkin tarkkoja ohjeita ja rajoituksia. 

– Me yritämme nähdä, mitä vaihtoehtoja meillä on. Päätös tehdään viime kädessä lääkintäihmisten ja eri hallituksia johtavien henkilöiden toimesta, joten emme aio tehdä mitään sellaista, joka sotii saamiamme ohjeita vastaan, Bettman toteaa Sportsnetin haastattelussa.

NHL ei aio hätiköidä päätöksensä kanssa. Pelejä ei jatketa ennen kuin se on täysin turvallista. Pelaajat tarvitsevat myös aikaa päästä jälleen pelituntumaan.

– Tämä ei ole kilpailu. Panokset ovat liian kovia. Osa pelaajista on saattanut pystyä treenaamaan fysiikkaansa viime viikkojen aikana, mutta todellisuudessa kukaan jätkistä ei ole juurikaan ollut luistimilla. Meidän on oltava varmoja, että he ovat pelikunnossa, koska emme halua laittaa heitä jäälle ja riskeerata heidän terveyttään tai uraansa, Bettman kertoo. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

NHL on pohtinut myös keskittävänsä loppukauden ottelut muutamalle paikkakunnalle, jotta koronaviruksen riski olisi mahdollisimman pieni. Mahdollisten paikkakuntien on kuitenkin täytettävä tarkat kriteerit.

– Emme voi pelata pienessä yliopistokaukalossa keskellä pienempää yhteisöä, koska jos me aiomme keskittää toimintamme johonkin, tarvitsemme NHL-areenoiden tarjoaman tason useammissa pukukopeissa, teknologiassa, laidoissa ja plekseissä, videohidastuksissa ja televisiointimahdollisuuksissa.

Lue myös:

    Uusimmat