NHL-ammattilainen Rasmus Ristolainen juoksee vapaa-ajalla pallojen perässä – ja lisää tekisi mieli: "Buffalon päässä ei varmaan tykättäisi"

Haastattelussa entinen NHL-pelaaja Kimmo Timonen 8:01
NHL:ssä komean uran tehnyt Kimmo Timonen oli Uutisaamun haastattelussa kertomassa kuulumisistaan.

Tennistä, golfia, padelia, sulkapalloa ja salibandyä. Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen on pitänyt itsensä liikkeessä, vaikka NHL-pelit ovat olleet tauolla. 

Burralo Sabres kuului niihin pudotuspelien ulkopuolelle jääneisiin joukkueisiin, joiden kausi päättyi jo maaliskuun puolessavälissä koronaviruspandemian takia. Pelitauko venyy pitkäksi, mutta laakeirellaan kolossaalisen puolustaja ei ole jäänyt lepäilemään. 

Fysiikkatreenien lisäksi puolustaja on pitänyt kroppaansa ja mieltään virkeänä eri palloilulajeilla. Loppukesästä hän tarttui pitkästä aikaa tennismailaan – ja sitten miestä vietiin. Hän käy pelaamassa 2–3 kertaa viikossa. 

– Tennis on kiehtova laji sen vaikeuden takia. Tykkään siitä, että vastustaja on vähän parempi kuin itse, Ristolainen kertoi MTV Urheilulle. 

– On se mielekkäämpää kuin juokseminen lenkkipolulla.. 

Mailapelit ovat kiekkoammattilaisen mieleen. Golf on kuulunut jo pitkään suosikkilajeihin, ja trendilaji padeliinkin on tullut tutustuttua. Sulkapallo ja salibandy täydentävät muhkean lajivalikoiman. 

Tuomo Ruudun autossa huhuttiin joskus olevan 26 eri urheilulajin varusteita. Ei Ristolainen taida siitä paljon jäädä jälkeen. 

– Pelaisin höntsämielessä jalkapalloa ja koristakin, mutta aika loppuu kesken. Eikä Buffalon päässä varmaan tykättäisi, jos pelaisin jotain pubisarjaa. 

"Voittaminen kiinnostaa aina"

 Kunnosta ja voimapuolesta Ristolaisen tenniksen taso tuskin on kiinni. Mikä on vahvuutesi?

– Arvaamattomuus, voi tapahtua mitän vaan. Aina ei tiedä itsekään mihin lyönti lähtee. 

Ristolainen on käynyt pelaamassa viikottain Mestiksen legendan Aki Keinäsen kanssa. Kaksikko pani pystyyn kunnon  YouTubessa nähtävän ottelun, joka on herättänyt kansainvälistäkin huomiota. Esimerkiksi NHL:ssä pelannut ex-maalivahti Martin Biron ilmoitti katsovansa ottelun. 

Kommentointikin on varmoissa käsissä, sillä äänessä on Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen

– Ihan sama mikä laji, voittaminen kiinnostaa aina, Ristolainen kommentoi lähestymistapaansa otteluun. 

"Odottelen uutisia NHL:stä"

Ristolainen, 26, on pelannut Buffalo Sabresin organisaatiossa jo vuodesta 2013 lähtien. Hänellä on vielä kaksi kautta sopimusta jäljellä seuran kanssa. 

Mieli palaisi jo NHL-kehiin. 

– Haluaisin pelata normaalin maailman olosuhteissa, en niinkään kuplassa tai tyhjissä halleissa. 

– Kesä oli muuten aika normaali, mutta lomareissut jäi tekemättä. Sen takia ei hirveästi tullut levättyä. Mieluummin kuitenkin treenaa kuin katselee kattoa ja seiniä kotona. 

Ristolainen sanoi, ettei pelaaminen TPS:ssä tai muussa SM-liigaseurassa ole käynyt vakavasti mielessä. Ainakaan vielä. 

– Olen odotellut uutisia NHL:stä, että alkavatko muut samassa tilanteessa olevat pelaamaan. Nyt SM-liigassa on ollut lähinnä tulokassopimuksella pelaavia. 

Lue myös:

    Uusimmat