NHL-pelaajia viilettää maanantaina jälleen jäällä – tällaiset ovat rajoitukset

Useimmat NHL-jääkiekkoilijat eivät ole päässeet luistelemaan maaliskuun 12. päivän jälkeen, jolloin koronavirus keskeytti Pohjois-Amerikan ammattilaisliigan. Maanantaina osa pelaajista saa taas jäätuntumaa, sillä Pohjois-Amerikassa seurat avaavat harjoitustilansa pelaajille niissä kaupungeissa, joissa terveysviranomaiset sallivat urheilupaikkojen aukiolon.

Maanantai on siten uusi askel kohti NHL-kauden jatkumista. Runkosarja jäi kesken, mutta pudotuspelit aiotaan pelata 24 joukkueen voimin. Ottelut alkavat mahdollisesti elokuun alussa.

NHL:n turvallisuussäännökset harjoittelun tässä vaiheessa ovat tarkat. Pelaajat saavat harjoitella puolen tusinan pelaajan ryhmissä kerrallaan. Luistelemaan pääsee, mutta valmentajia ei sallita vielä jäälle.

Pelaajien täytyy pitää kasvomaskia seuran tiloissa paitsi silloin, kun he ovat jäällä tai harjoittelevat kuntosalilla, ja heidän kehonsa lämpötilaa tarkkaillaan kuumeen varalta.

Neljä voittoa tarpeen toiselta kierrokselta lähtien

NHL:n loput ottelut keskitetään kahdelle paikkakunnalle. Kaupungit, joita liiga harkitsee pelipaikkakunniksi, ovat Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Saint Paul ja Pittsburgh Yhdysvalloissa sekä Edmonton, Toronto ja Vancouver Kanadassa.

Pudotuspelien aluksi itälohkon ja länsilohkon neljä parasta ratkovat lohkojen sijoituksensa pelaamalla kaikki kaikkia vastaan. Idässä kotietuun vaikuttavia sijoituksia ratkovat Boston, Tampa Bay, Washington ja Philadelphia, lännessä St. Louis, Colorado, Vegas ja Dallas.

– Noista otteluista on tulossa todellisia taisteluja, ennakoi Washingtonin toimitusjohtaja Brian MacLellan uutistoimisto AP:lle.

Muut 16 joukkuetta taistelevat jatkopaikoista kahdeksassa otteluparissa, joissa paremmuus ratkeaa kolmella voitolla.

Loput pudotuspelit pelataan tutulla paras seitsemästä -systeemillä, jossa jatkopaikka edellyttää neljää voittoa.

– Kaikki ovat tottuneet paras seitsemästä -systeemiin. Kaikki tietävät, miltä tuntuu, jos voittaa tai häviää pudotuspelisarjan kaksi ensimmäistä ottelua, Pittsburgh Penguinsin puolustaja Kris Letang kommentoi AP:lle.

Pelaajien toiveesta pudotuspeliparit ratkaistaan joukkueiden sijoitusten mukaan jokaisessa pudotuspelivaiheessa, eikä joukkueita aseteta pudotuspelikaavioon.

NHL:n mestaruuden ratkaisemiseen kuluu useita viikkoja, joten Stanley Cup -pokaali voi olla jaossa vasta lokakuussa.

– Pelaajat ja joukkueet ovat tehneet selväksi, että he haluavat pelata kauden loppuun, NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi alkuviikolla.

Lue myös:

    Uusimmat