Jargoni: Mikko Koivu kimpaantui pelin jälkeiseen näkyyn – "Mitä j*******a sinä Granlund touhuat?"

Mikael Granlund seuranvaihdosta ja perheenlisäyksestä:"Mielettömän upeita juttuja" 3:57
Mikael Granlund kommentoi seuranvaihtoaan ja perheenlisäystään MTV Urheilulle viime kesänä.

Mikael Granlund pelasi vuosikausia Mikko Koivun joukkuekaverina NHL-seura Minnesota Wildissa. Granlund muistaa erään pelin jälkeisen pukukoppiepisodin, kun kapteeni Koivu antoi hänelle tulikivenkatkuista palautetta, mutta pahoitteli reaktiotaan taustojen paljastuttua.

Granlund muisteli tapahtumia uransa varrelta uudessa jääkiekkoaiheisessa talk show'ssa Jargonissa. Ohjelmaa isännöivät jääkiekkoilijat Siim Liivik ja Ilmari Pitkänen ja sen tuottajana toimii peliuransa lopettanut Henrik Koivisto.

Liivik velmuili entiselle joukkuekaverilleen Granlundille pilke silmäkulmassa, että Mikko Koivu "tykkää antaa löylyä jonkin verran".

– Muistan, kun tulin katsomaan sinun pelejäsi ja käymään kopissa. Olin ihan turistina katsomassa lätkää ja sain itsekin Mikko Koivun löylyn. ”Mitä v****a sinä täällä teet, häh?” Ei vaan, hieno mies kaikin puolin, Liivik heitti.

Granlund jatkoi muistollaan, kun HIFK-aikojen joukkuekaveri Eetu Pöysti oli puolestaan visiitillä Wildin kopissa.

– Hän teki jotain kuvausjuttuja siellä. Voitettiin vielä peli, minulla oli hyvä peli ja tein muutaman pisteen. Olin vikana siellä kopissa. "Pödellä" oli joku suunnitelma, että "mä tulen nyt tällä lailla tästä kuvakulmasta", Granlund alusti ja jatkoi:

– Vaikka voitimme, Mikolla oli ollut vähän huonompi peli. Muistan, kun hän oli vähän kiukkuisena siinä. Hän katsoi, että joku kuvailee minua, ja oli ihan ihmeissään. Hän käveli ja katsoi Mikon perinteisellä 20 sekunnin tuijotuksella, että mitä hemmettiä täällä tapahtuu. Minä olin, että "okei, etkö nähnyt, että se oli Pöde tuossa noin?"

Koivu ei ollut tunnistanut, kenestä oli kyse.

– Sitten se tulee, että "Mitä j*******a Granlund sinä taas touhuat täällä? Sinulla on omat kuvaajat täällä pyörimässä." Minä olin, että "Sori, se on frendi vaan. Se tekee johonkin työpaikalle jotain juttua. Se on tuo Pöde."

Koivu oli sitten tyyntynyt.

– Ai se oli Pöde? Sori, sori, sori, Granlund kertoi kapteenin reaktioksi.

Granlund kiitti lähetyksessä Koivua parhaaksi joukkuekaverikseen, jonka kanssa hän on NHL:ssä pelannut.

Granlund edusti Wildia kaudesta 2012–13 helmikuuhun 2019, jolloin hänet kaupattiin Nashville Predatorsiin. Hän voitti Koivun kanssa Leijonissa maailmanmestaruuden 2011. 

Lue myös:

    Uusimmat