NHL-pelaaja nosti metelin pelikiellostaan: ”George Parros valitsee rangaistut – tässä ei ole mitään järkeä!”

San Jose Sharksissa kiekkoileva Evander Kane on saanut NHL:ltä kolmen ottelun pelikiellon kyynärpäätaklauksesta, mutta hän kääntää huomion entisen NHL-tappelijan George Parrosin vetämään kurinpitotoimintaan, jossa ei ole Kanen mukaan enää mitään loogisuutta jäljellä.

Kurinpitopäätökset ovat puhuttaneet NHL:ssä koko alkukauden epämääräisten tuomioiden takia. Esimerkiksi Boston Bruinsin puolustaja Zdeno Charalle määrättiin tällä viikolla vain 5 000 dollarin sakot poikittaisen mailan lyömisestä Montreal Canadiensin Brendan Gallagheria kurkkuun nahistelutilanteessa.

Kane taklasi perjantain ottelussa Winnipeg Jetsia vastaan Neal Pionkia kyynärpäällä päähän taklatessaan tätä laitaan. Hän sai tilanteesta vain kahden minuutin jäähyn, mutta perästä kuului kolmen ottelun pelikielto ja sen ajalta lähes 113 000 dollarin eli noin 104 000 euron palkanmenetys.

Useasti pelikieltoja kärsinyt Kane julkaisi Twitter-tilillään katkeran tilityksen NHL:n nykyisestä kurinpitotilanteesta.

– Se, että NHL:n pelaajaturvallisuuden osasto George Parrosin johdolla jatkaa valitsemista, kenelle annetaan mitäkin pelikieltoja on naurettavaa! Kane aloittaa tekstinsä.

– Samankaltaisia tapauksia on ollut lukemattomia tällä ja viime kaudella, joista ei ole annettu mitään pelikieltoja tai sakkoja. Kukaan ei pysty sanomaan, mistä tulee tai ei tule pelikieltoa tämän päivän peleissä. Siitä on tullut täyttä arvailua, Kane heittää.

Pahinta on Kanen mukaan tuomioiden epäjohdonmukaisuus. Hän ihmettelee, miten pelaajat voivat enää suostua tällaisen toiminnan jatkumiseen.

– On oltava joku ulkopuolinen kolmas osapuoli, joka tekee nämä päätökset, joka poistaisi tämän syrjinnän, joka näkyy George Parrosin johtamassa osastossa. Tässä ei ole mitään järkeä, Kane toruu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.