NHL:n yön suomalaiset: Suomalaispuolustajalle uran avauspiste upeissa puitteissa

Bostonin Urho Vaakanainen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa, kun Boston kaatoi kotonaan Philadelphian 7–3.

Vaakanainen esiintyi kauden avauksessaan heti edukseen ja kirjasi myös uransa ensimmäisen tehopisteen. Vaakanainen sai syöttöpisteen David Pastrnakin 3–2-osumaan ottelun toisessa erässä.

Suomalaispuolustaja löysi pitkällä avauksella Pastrnakin, joka käytti kiekkoa Nick Ritchiellä, kunnnes laukoi sen upealla rannelaukauksella verkkoon.

Voit katsoa maalin alla pääkuvan videolta.

Pastrnak loisti ottelun ykköstähtena kolmella maalillaan. Hattutemppu oli miehelle jo toinen Philadelphiaa vastaan tällä kaudella.

Vaakanainen pelasi ottelussa hulppeat 23 minuuttia ja 28 sekuntia, mikä oli Bostonin pelaajista toiseksi korkein peliaika. Vaakanainen pelasi yli kaksi minuuttia alivoimaa ja käväisi 13 sekunnin edestä jäällä myös ylivoimalla.

Vaakanainen oli ennen sunnuntaita pelannut NHL:ssä seitsemän ottelua kausilla 2018–2019 ja 2019–2020.

Tuukka Rask Bostonin maalilla pysäytti 16 laukausta.

Ottelu oli toinen ulkojäillä Tahoejärven rannalla pelatuista viikonlopun NHL-otteluista. Lauantaina Colorado kaatoi  Vegasin samassa kaukalossa.

Tuolloin päivällä aloitettu ottelu jouduttiin keskeyttämään kahdeksaksi tunniksi jään sulamisen vuoksi. Sunnuntain ottelu siirrettiin alkamaan myöhemmin illalla ja se saatiin vietyä läpi ilman ongelmia.

NHL:n suomalaiset su–ma-yönä

Washington–New Jersey  4–3