NHL:n yön suomalaiset: Sieltä se tuli – suomalaishyökkääjälle avauspiste neljännellä NHL-kaudella

New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen kirjasi ensimmäisen tehopisteensä jääkiekon NHL:ssä, kun Philadelphia Flyersia vastaan napsahti 3–5-tappio.

Kuokkanen oli toisessa erässä alustamassa New Jerseyn 2–2-tasoitusta. Suomalainen nousi hyökkäysalueelle kiekon kanssa vasenta laitaa pitkin ja jätti pelivälineen ovelin hämäysliikkein taakseen Andreas JohnssonilleTravis Zajac ohjasi maalin edestä Johnssonin laukauksen sisään.

Ottelu oli Kuokkaselle NHL-kauden kuudes. Viime kaudella hän pelasi Devils-paidassa vain yhden NHL-ottelun, kun kausi vierähti muuten AHL:ssä.

Carolina Hurricanesin organisaatiossa ensimmäiset taalaliigakautensa viettänyt Kuokkanen pelaa NHL-otteluita jo neljännellä sesongillaan. Kaikkiaan hänellä on NHL-pelejä nyt 18, ja niissä on syntynyt nyt siis yksi syöttöpiste.

Koskisellekin syöttö, Ristolainen ykköstähti

Yön kierroksella kirjoihin päätyi myös suomalaismaalivahdin syöttöpiste, kun Edmonton Oilersin avausmaaliin Winnipeg Jetsiä vastaan johtanut hyökkäys käynnistyi Mikko Koskisen kosketuksesta. Darnell Nurse jatkoi kiekon Leon Draisaitlille, joka vei ylivoimaa pelanneet öljymiehet 1–0-johtoon jo toisella peliminuutilla.

Koskinen keräsi 27 torjuntaa ja tuli ohitetuksi viidesti. Winnipeg voitti ottelun lopulta 6–4; viimeisen maalin Andrew Copp teki tyhjiin.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen valittiin puolestaan ottelun ykköstähdeksi, kun New York Rangers taipui 3–2. Reilut 23 minuuttia jäällä viilettänyt suomalaispuolustaja oli usein nähtyyn tyyliin ottelun peliaikarohmu, ja hän nappasi Dylan Cozensin ylivoimalla viimeistelemään 1–1-tasoitukseen kakkossyötön.

Hakanpää    ANA 0+0  0 0 0  -   19.00

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.