NHL:n yön suomalaiset: Puljuton Oilers avasi kauden vahvasti – Granlundille heti voitto entisestä seurastaan

Suomalaispelaajat tulessa jo ensi yön NHL-kierroksella – MTV Urheilu seuraa New Yorkissa kautensa käynnistävää Kaapo Kakkoa 14:12
Marko Leppänen ja Kasperi Kunnas ennakoivat NHL-kauden alkua MTV Uutiset Liven lähetyksessä keskiviikkona.

Suomalaispelaajien Kasperi Kapasen ja Markus Granlundin joukkueet avasivat NHL-kauden voitoilla torstain vastaisena yönä.

Kauteen ilman suomalaispelaajaansa Jesse Puljujärveä lähtenyt Edmonton Oilers kukisti avausottelussaan Vancouver Canucksin tähtipelaaja Connor McDavidin viime minuuttien ratkaisumaalilla 3-2.

Edmontonissa nykyisin pelaaja Markus Granlund sai samalla heti voiton seurasta, jota hän edusti vielä viime kaudella. Maalivahti Mikko Koskinen seurasi ottelua vaihtopenkiltä Mike Smithin hoidellessa torjuntavastuuta.

Kasperi Kapanen jäi myös ilman tehopisteitä Toronto Maple Leafsin 5-3-voitossa Ottawa Senatorsia vastaan. Myös tässä pelissä tähtinimi nousi tärkeään rooliin, kun Auston Matthews nosti toisen erän kahdella maalillan Toronton 4-2-johtoon.

Muissa kahdessa ottelussa ei suomalaispelaajia nähty. Sinivalkoisin lasein katsottuna liiga pyörähtää kunnolla käyntiin torstain ja perjantain välisenä yönä.

Silloin New Yorkissa kohtaavat muun muassa Kaapo Kakon edustama Rangers ja Patrik Laineen Winnipeg Jets.

NHL:n suomalaistilastot ke-to-yönä:

Toronto – Ottawa           5-3
 Kapanen     TOR 0+0 -1 0 1  -    18.02

St. Louis – Washington     2-3 ja.