NHL:n yön suomalaiset: Mikko Koskinen säkenöi lännen kärkijoukkueen käsittelyssä – Sami Vatanen maalasi entistä seuraansa vastaan

Mikko Koskinen piti Edmonton Oilersia mukana taistelussa NHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkuetta St. Louis Bluesia vastaan, mutta joutui taipumaan tappioon. Mikko Rantanen ja Sami Vatanen olivat puolestaan auttamassa joukkueitaan voittoon yön kierroksella.

Koskinen torjui vieraskaukalosa 42 laukausta. St. Louis onnistui murtamaan suomalaisvahdin vastarinnan toisessa erässä läpiajosta. Blues meni päätöserässä 2-0-johtoon ennen kuin Edmonton kavensi viimeisillä minuuteilla.

Oilers on yhä kiinni divisioonansa kolmannessa suorassa pudotuspelipaikassa, mutta joukkue on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan vain yhden.

Mikko Rantanen teki Colorado Avalanchelle tehot 1+1, kun joukkue kaatoi vieraissa Chicago Blackhawksin 4-1. Rantanen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Sami Vatanen heläytti kiekon maaliin entistä seuraansa Anaheim Ducksia vastaan. Ensimmäisen ottelunsa ilman Arizonaan siirtynyttä Taylor Hallia pelannut New Jersey otti kotonaan 3-1-voiton oltuaan avauserän jälkeen tappiolla.

Vatasen kauden viides maali oli illan viimeinen osuma.

Ma Granlund EDM ei kokoonpanossa

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.