Housukohu unohtui nopeasti – Auston Matthews iski taas osuman avausottelussa ja pääsi harvinaiseen joukkoon

Suomalaispelaajat tulessa jo ensi yön NHL-kierroksella – MTV Urheilu seuraa New Yorkissa kautensa käynnistävää Kaapo Kakkoa 14:12
MTV Uutiset Livessä ennakoitiin tulevaa NHL-kautta.

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews nousi otsikoihin kauden alla häiriköintitapauksen takia. Matthews osoitti heti NHL-kauden avauksessa, että peli kulkee vanhaan malliin.

Matthews sai syytteen, kun hän häiriköi humalassa keväällä Arizonassa naispuolista vartijaa laskemalla housut nilkkoihin.

Matthews näytti parempaa puoltaan heti ensimmäisessä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Hän teki kaksi maalia, kun Maple Leafs voitti 5–3.

Matthews osui jo neljäntenä kautena peräkkäin kauden avauspelissä. Vastaavaan temppuun uran alussa ovat pystyneet vain Dit Clapper (Boston Bruins 1927–30), Dave Andreychuk (Buffalo Sabres 1982–85) ja Sergei Fedorov (Detroit Red Wings 1990–93).

– Yritän tehdä maaleja joka pelissä, joten en tiedä mitä sanoa, Matthews totesi NHL.comin haastattelussa.

Matthews vei Maple Leafsin toisessa erässä 3–2-johtoon kahdeksannella minuutilla. Hän lisäsi vielä johtoa saman erän aikana ylivoimalla.

William Nylander antoi mahtavan passin ensimmäiseen maaliin, ja sitten Mitch Marnerilla oli silmät selässä ylivoimassa. Se oli mahtava syöttö, ja yritin saada laukaistua niin nopeasti kuin mahdollista.

Kasperi Kapanen jäi avauksessa ilman tehopisteitä. Hän pelasi 18.02, ja tehosaldo oli yhden miinuksella.