NHL:n yön suomalaiset: Miro Heiskanen nakutti pinnoja – toinen suomalaispakki osui ensimäistä kertaa yli vuoteen

Miro Heiskanen kannatteli Dallas Starsia tehoillaan, mutta Tampa Bay Lightning oli viime kauden finalistien tiukassa taistossa lopulta vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Heiskanen viimeisteli Dallasin 1–1-tasoituksen toisessa erässä ylivoimalla, kun hän suti Joe Pavelskin laukauksen irtokiekosta lähietäisyydeltä karat sisään.

Heiskanen nousi myös Dallasin kolmannen erän viime minuuttien 2–3-kavennuksessa vahvasti ylös. Hän käänsi päädystä selkänsä takaa komean rystysyötön maalille, ja Jamie Benn puttasi limpun uuniin.

Vain reilut puoli minuuttia myöhemmin Aleksandr Radulov iski Dallasin 3–3-tasalukemiin, kun varsinaista peliaikaa oli enää 1.25 minuuttia jäljellä.

Heiskanen naputti pisteet 1+1. Suomalaispuolustaja katkaisi samalla neljän ottelun mittaisen pisteettömän putkensa – kauden 25 ottelun tehosumma on nyt 3+12=15.

New Jersey Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen viimeisteli puolestaan ensimmäisen maalinsa sitten joulukuun 2019, kun Devils löi Buffalo Sabresin 3–2.

Vatanen iski 2–2-tasoituksen toisessa erässä Janne Kuokkasen syötöstä (video jutun ylälaidassa).

Edellisissä neljässä ottelussa maalinteossa onnistunut Kuokkanen kasvatti tämän ottelun syöttöpisteensä myötä pisteputkensa viiden ottelun mittaan.

Devils oli hävinnyt 11 peräkkäistä kotiottelua, mutta nyt tuo synkkä putki katkesi. Rasmus Ristolaisen ja Henri Jokiharjun edustaman Buffalon karu kulku sen sijaan jatkuu: tappio oli joukkueelle 12. peräkkäinen.

Hakanpää    ANA 0+0 +1 4 1  -   19.26

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.