NHL:n yön suomalaiset: Jesperi Kotkaniemen maali laiha lohtu Montrealille

Jääkiekon NHL:ssä perinteisten kanadalaisseurojen Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin 1. pudotuspelikierroksen ottelusarja tasoittui, kun Toronto voitti joukkueiden välisen kamppailun maalein 5–1. Ottelusarjassa tilanne on nyt 1–1.

Joukkueiden välisen edellisen ottelun huilannut Jesperi Kotkaniemi aloitti toisen kohtaamisen mainiosti. Kotkaniemi vei Montrealin 1–0-johtoon, kun ottelua oli pelattu alle kahdeksan minuuttia. Kotkaniemen osumaan tarjoili syötön toinen suomalaispelaaja Joel Armia sekä Tyler Toffoli. Sen jälkeen ottelussa kuskin paikalle hyppäsi kotijoukkue Toronto.

Toronto tasoitti Jason Spezzan maalilla tilanteeksi 1–1 avauserässä. Toisessa erässä Toronto karkasi 3–1-johtoon Auston Matthewsin ja Rasmus Sandinin maaleilla. Päätöserässä William Nylander ja Alexander Kerfoot viimeistelivät loppulukemat 5–1.

Montrealin kolmas suomalaispelaaja Artturi Lehkonen jäi pisteittä ottelussa.

Islanders voitti ja tasoitti ottelusarjan

New York Islanders voitti Pittsburgh Penguinsin 4–1 pudotuspelien 1. kierroksen ottelussa. Islanders tasoitti voitollaan ottelusarjan tilanteeksi 2–2.

Maalittoman avauserän jälkeen Josh Bailey ja Ryan Pulock veivät Islandersin 2–0-johtoon. Päätöserässä Oliver Wahlström ja Jordan Eberle onnistuivat ylivoimalla ja lisäsivät Islandersin johdoksi jo 4–0. Pittsburghin kavennusosuman ottelun lopulla teki Zach Aston-Reese alivoimalla.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov pelasi lähes 12 minuuttia ja taklasi kuudesti. Pittsburghin Kasperi Kapanen kellotti yli 18 minuuttia kaukalossa.

Las Vegas voiton päässä jatkopaikasta

Vegas Golden Knights otti tukevan otteen jatkopaikasta, kun se voitti Minnesota Wildin vieraissa maalein 4–0. Vegas siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Vegasin tehopelaajia olivat Nicolas Roy ja Keegan Kolesar, jotka molemmat tekivät kaksi pistettä ottelussa. Roy teki Vegasin ensimmäisen sekä viimeisen maalin ja Kolesar alusti ne. Kaksi muuta Vegasin maalia merkittiin Alex Tuchille ja Mark Stonelle.

Minnesotan suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä, sillä torjuntavastuussa jatkoi edelleen Cam Talbot.

Nutivaara  FLA 0+0 -1 12 2 -     10.23

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.