NHL:n yön suomalaiset: Antti Raanta pysäytti NHL:n ykkösjoukkueen huimassa trillerissä

Antti Raanta torjui Arizona Coyotesin voittoon jääkiekon NHL:ää johtavasta Washington Capitalsista. Arizona vei tiukan trillerin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Raannalle kirjattiin kamppailussa varsinainen peliaika ja jatkoaika mukaan lukien 31 torjuntaa.

Arizona oli vahvasti kiinni jo varsinaisen peliajan voitossa, kun se johti ottelua toisen erän alussa jo 3–0 ja vielä varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä peliminuutilla 3–2.

Clayton Keller vei Arizonan avauserässä johtoon, ja toinen erä käynnistyi sen jälkeen kojooteilta räväkästi. Arizona osui kahdesti toisen erän ensimmäisten 45 sekunnin aikana, kun ensin maalasi Christian Fischer ja sitten Michael Grabner.

Jevgeni Kutznetsov teki Washingtonin avausmaalin toisen erän puolivälin paikkeilla ja nosti joukkueensa kolmannen erän alussa maalin päähän iskettyään illan toisen rysänsä. Washington pelasi ilman maalivahtia, kun T. J. Oshie lakaisi irtokiekon maalin edustalta sisään ja toi joukkueensa tasoihin ajassa 58.44.

Ottelu eteni lopulta voittomaalikilpailuun. Raanta torppasi ensin Oshien yrityksen, eikä Washingtonin Kutznetsovkaan onnistunut maalinteossa.

Kun Arizonan kaksi ensimmäistä yrittäjää Nick Schmaltz ja Conor Garland osuivat vuorollaan, ottivat kojootit voiton.

Itäistä konferenssia johtava Washington on kerännyt koko NHL:ssä eniten pisteitä (30). Arizona on läntisen konferenssin tiukassa taistossa viidentenä 22 pinnallaan.

Raanta on torjunut kauden kuudesta ottelustaan kolme voittoa. Suomalainen on operoinut näissä peleissä torjuntaprosentilla 91,2.

Haula       CAR loukkaantunut

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.