NHL:n yön suomalaiset: Roope Hintz laukoi pudotuspelien ensimmäisensä tärkeään paikkaan, Dallas vahvempi suomalaiskohtaamisessa

Jääkiekon NHL:ssä pudotuspelien toinen kierros alkoi länsilohkossa kiivaissa tunnelmissa, kun Colorado Avalanche ja Dallas Stars aloittivat ottelusarjansa yhteensä kahdeksan maalin pelillä.

Dallas oli kaksikosta vahvempi ja vei ottelun luvuin 5–3. Jatkoon pääsee neljällä voitolla ottelusarjassa.

Suomalaispelaajista Roope Hintz teki Dallasin viidennen maalin. Hintz sai kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla hyökkäyalueella kiekon Jason Dickinsonilta  ja laukoi b-pisteen kohdalta kiekon maalin vasempaan yläkulmaan. Dallas meni suomalaisen maalilla 5-3-johtoon.

Dallas julkaisi maalista videon Twitter-tilillään. Voit katsoa maalin myös täältä.

Maali oli Hintzin pudotuspelikesän ensimmäinen  kymmenessä pelissä.

Miro Heiskanen puolestaan antoi syötön kakkososumaan. Coloradon riveissä Mikko Rantanen avitti syötöllä joukkueen ensimmäisen maalin syntymistä.

Avalanche joutui vaihtamaan toisen erän alkupuolella maalivahtia, kun Philipp Grubauer loukkaantui torjuessaan Dallasin Denis Gurianovin laukausta, kertoo nhl.com.

Grubauer aristeli tilanteen jälkeen jalkaansa. Hänet autettiin pois jäältä, ja maalille siirtyi Pavel Francouz. Grubauer ehti torjua pelissä seitsemän laukausta kymmenestä.

Dallas aloitti vahvasti ja teki jo ensimmäisessä erässä kolme maalia. Colorado pääsi toisessa erässä kahdesti maalin päähän tasoituksesta.

Kumpikin joukkue laukoi pelissä noin 30 kertaa.

Lindell   DAL 0+0 -2 0 0  -  25.35

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset