NHL:n yön suomalaiset: Antti Raannan huima helmikuu sai jatkoa – suomalaishyökkääjille ikäviä uutisia

Arizona Coyotesin Antti Raanta on äitynyt upeaan menoon NHL:ssä.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Raanta pysäytti 28 laukausta ottelussa NY Islandersia vastaan. Kun taakse livahti vain yksi kiekko, nappasi Arizona makoisan 1–2-voiton. Raanta valittiin ottelun tähdistöön.

Raannan helmikuu on sujunut todella upeasti. Pelaamistaan seitsemästä ottelusta hän on voittanut neljä ja vain kerran hänen torjuntaprosenttinsa on painunut alle yhdeksänkymmenen.

Joukkoon mahtuu myös yksi nollapeli.

Suomalaisonnistujiin yön kierroksella lukeutui myös Floridan Aleksander Barkov, joka oli johdattamassa joukkuettaan tärkeään vierasvoittoon San Josea vastaan. Barkov syotti Anton Stralmanin tekemän joukkueensa neljännen maalin.

San Josen ja Floridan ottelu eteni vähämaalisena aina kolmannen erän toiselle puolikkaalle saakka. Sitten alkoi tapahtua. 

Molemmat maalasivat viimeisen kympin aikana kahdesti, ja Florida eteni 5–4-vierasvoittoon. Barkovin lisäksi suomalaisista pääsi ottelussa pisteille San Josen Antti Suomela, joka syötti joukkueensa 1–1-tasoitusmaalin avauserässä.

Suomela loukkasi ottelussa olkapäänsä ja joutui jättämään ottelun kesken. Suomelan peliajaksi jäi vain vajaat kolme minuuttia.

Myös toinen suomalaishyökkääjä loukkaantui yön kierroksella, kun Coloradon Mikko Rantanen joutui jättämään pelin kesken ottelun toisessa erässä. Rantanen törmäsi rajusti laitaan olkapää edellä. Hän poistui jäältä suoraan pukukoppiin olkapäätään pidellen.


NHL:n suomalaistilastot ma-ti-yönä:

San Jose - Florida      3-5
Suomela     SJS 0+1 +1 0 0  1/1     2.51
Barkov      FLA 0+1 +1 0 3  4/11   20.36 
                                         
Arizona  - NY Islanders 2-1
Raanta      ARI 28/29
Komarov     NYI 0+0 -1 0 0  1/7    12.13

Colorado - Tampa Bay    3-4
Donskoi     COL 0+0  - 0 0         17.29
Rantanen    COL 0+1 -1 0 1  2/5     8.12

Calgary  - Anaheim      6-4
Ei suomalaisia                                 

Vegas - Washington      3-2
Ei suomalaisia

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset

Lue myös:

    Uusimmat