NHL:n suomalaisvahti venyi uskomattomaan huippupelastukseen, joukkuetoveritkin mykistyivät – "Paras torjunta, jonka olen koskaan nähnyt"

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo näytti parastaan yön NHL-kierroksella.

Korpisalo pysäytti 27 laukausta, kun Columbus kukisti New Jersey Devilsin niukasti 4-3-lukemin. Toisen erän loppusekunneilla Korpisalo venyi häikäisevään pelastukseen, kun hän sai räpylänsä Nico Hischierin laukauksen eteen.

Suomalaisvahdin suoritus keräsi ansaitusti suuret kehut joukkuetovereilta.

– Toisen erän alussa torjuin laukauksen olkapäälläni ja hän tuli luokseni sanomaan, että se oli yksi parhaista torjunnoista, jonka hän on koskaan nähnyt. Mutta kun hän tuli oman hanskatorjuntansa jälkeen pukukoppiin, sanoin hänelle, että kyllä tuo oli paras torjunta, jonka olen koskaan nähnyt, tähtihyökkääjä Jakub Voracek hymyilee Columbuksen sivuilla.

– Se torjunta oli naurettava. Olin jäällä, kun se tapahtui, joten sen näkeminen lähietäisyydeltä oli uskomatonta. Tuollaiset torjunnat voittavat pelejä, puolustaja Andrew Peeke hehkuttaa.

3-3-tilanteessa tehty torjunta osoittautui lopulta elintärkeäksi. Columbus sai huippupelastuksesta virtaa ja ratkaisi voiton päätöserässä vahvaa kautta pelaavan Oliver Björkstrandin osumalla.

– Hän piti meidät mukana pelissä ja teki uskomattomia torjuntoja tärkeillä hetkillä. Hän oli isossa roolissa voitossamme tänään, kaksi maalia iskenyt Björkstrand kehuu.

– "Korpi" oli ilmiömäinen. Olen iloinen hänen puolestaan, koska hän on erinomainen maalivahti, Voracek komppaa.

Lue myös:

    Uusimmat