NHL:n suomalaisvahti on maagisessa vireessä, häikäisevät esitykset vetävät hiljaiseksi – "En ole nähnyt parempaa veskaria"

Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

NHL-seura St. Louis Bluesin suomalaisvahti Ville Husso jatkoi mahtavia otteitaan, kun St. Louis kukisti Calgary Flamesin tylysti 5-1-lukemin.

Husso oli yksi hienon voiton takuumiehistä, kun hän venyi kiekon tielle 28 kertaa.

26-vuotias suomalaisvahti pelaa upeaa kautta St. Louisin tolppien välissä. Husso on torjunut tällä kaudella 14 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 94,5. Husso on pitänyt maalinsa puhtaana kahdessa ottelussa.

Husso on ollut yksi tammikuun parhaimpia pelaajia NHL:ssä. Suomalaisvahti on voittanut tammikuussa kaikki kuusi aloittamaansa ottelua ja pysäyttänyt kiekkoja 96,5 prosentin varmuudella.

– Husso on ollut valtava meille. En ole nähnyt parempaa veskaria tässä liigassa viime aikoina. Hän on ollut erinomainen, joukkuetoveri Brandon Saad hehkuttaa NHL:n sivuilla.

Suomalaisvahdeilla vahva ilta

Suomalaiset NHL-vahdit esiintyivät muutenkin vahvasti yön NHL-kierroksella.

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo torjui joukkueelleen 5-3-voiton New York Rangersista. Korpisalo torjui ottelussa 33 laukausta. Mukaan mahtui myös yksi huima hanskatorjunta, kun Korpisalo pysäytti Julien Gauthierin yrityksen.

Edmontonissa kaukalossa nähtiin kaksi suomalaisvahtia, kun Edmonton Oilersin Mikko Koskinen ja Nashville Predatorsin Juuse Saros ottivat yhteen. Edmonton voitti ottelun voittomaalikisassa 3-2-lukemin.

Koskinen torjui ottelussa 28 laukausta ja pysäytti kaikki kolme Nashvillen yritystä voittomaalikilpailussa.

Saros puolestaan joutui ottelussa huiman kiekkosateen alle. Upeaa kautta pelaava Nashville-tähti venyi peräti 44 torjuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat