NHL:n huippuseura hankki Anton Levtchin – suomalaistähdelle huimaa ylistystä!

Tapparan Anton Levtchi: Viime vuonna meni ihan päin persettä, nyt meni ihan hyvin 1:24
Anton Levtchi räväytti Suomen mestarina: Viime vuonna meni ihan päin persettä, nyt meni ihan hyvin.

Jääkiekon SM-liigan pistepörssin Tapparassa voittanut Anton Levtchi on solminut yksivuotisen NHL-tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Levtchi, 26, voitti SM-liigan pistepörssin ja jakoi maalipörssin kärkipaikan Jukurien Petrus Palmun kanssa. Levtchi nakutti kuluneella kaudella 55 runkosarjaottelussa tehopinnat 26+35=61.

Pudotuspeleissä Tappara-kasvatti summasi 14 otteluun saldon 1+9=10. Levtchi voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden. 

Levtchillä ei ole vyöllään NHL-varausta, mutta suomalaishyökkääjän huippuotteet on huomattu taalaliigan piireissä ja hän liittyy Florida Panthersin vahvuuteen yksivuotisella tulokassopimuksella.

– Pitkä pätkä tässä on menty. Neljävuotiaana pääsin ensimmäistä kertaa Tapparaan; silloin ei vielä tajunnut, millainen matka voisi olla edessä. Viime vuosina kuitenkin kirkastui, mihin itselläni voisi olla mahdollisuus, ja nyt saan tilaisuuden päästä koittamaan mitä on pelata maailman parhaassa liigassa, Levtchi kertoi Tapparan tiedotteessa.

– Haluaisin muistuttaa nuorempia, että ilman kovaa työntekoa ei tuloksia synny. Itse olen nyt 26-vuotias ja tein läpimurtoni Liigassa vasta muutama vuosi sitten. Muistakaa uskoa omaan tekemiseen, jossakin kohtaa se palkinto sitten tulee.

Florida Panthersin GM Bill Zito suitsutti Levtchiä vuolaasti NHL-seuran tiedotteessa.

– Anton on yksi tehokkaimmista maaleja tekevistä hyökkääjistä eurooppalaisessa jääkiekossa, Zito kehui.

– Hän osoitti taitotasonsa tällä erinomaisella kaudellaan Tapparassa, ja odotamme, että hän liittyy organisaatioomme.

Useiden suomalaispelaajien lähivuosina edustama ja Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers oli tällä kaudella NHL:ssä runkosarjan ykkönen, mutta putosi pudotuspelien toisella kierroksella Tampa Bay Lightningia vastaan suoraan 0–4.

Lue myös:

    Uusimmat