TPS:n huippulupauksen tähtäimessä pelipaikka NHL:n perinneseurassa – "Tiedostan potentiaalini"

Eemil Viro iski TPS:n 3-2-voittomaalin jatkoerässä 0:25
Eemil Viro vei TPS:n Liigan finaaleihin jatkoaikamaalilla HIFKiä vastaan.

Komean läpimurtokauden Turun Palloseuran SM-liigajoukkueessa pelannut puolustaja Eemil Viro tavoittelee seuraavaksi pelipaikkaa NHL-kaukaloista. Detroit Red Wingsin kanssa toukokuussa solmittu kolmen vuoden tulokassopimus mahdollistaa liigapelit myös tulevalla kaudella, mutta 19-vuotias turkulaiskiekkoilija uskoo jo nyt kykenevänsä pelaamaan taalajäillä.

–  Jäällä pystyn johtamaan joukkuetta ja haluan näyttää esimerkkiä muille. Tiedostan potentiaalini ja uskon jatkossa pystyväni olemaan nykyistä parempi jääkiekkoilija, Viro totesi Detroit Red Wingsin verkkosivuilla.

Toukokuussa päättyneellä SM-liigakaudella Viro pelasi pudotuspelit mukaan lukien 66 ottelua, joissa hän sai kasaan 18 tehopistettä. TPS päätti kautensa lopulta SM-hopeaan, joka oli Virolle uran ensimmäinen SM-mitali miesten pääsarjatasolla.

Saavuttaessaan paikan Red Wingsin pelaavassa kokoonpanossa, tulisi Virosta samalla joukkueen seurahistorian ensimmäinen suomalaispuolustaja. Joukkueessa tähän mennessä pelanneista suomalaisista Valtteri Filppula, Teemu Pulkkinen ja peliuransa jo lopettanut Ville Leino, ovat kaikki pelipaikaltaan hyökkääjiä.

–  Vahvuuksiani ovat hyvä luistelu ja kiekollinen peli. Pidän itseäni kahteen suuntaan pelaavana puolustajana, joka pystyy tarvittaessa osallistumaan myös hyökkäyspeliin, syksyiselle NHL:n harjoitusleirille mielivä Viro totesi.

Detroit Red Wings on voittanut NHL:n mestaruuden merkiksi jaettavan Stanley Cupin yhteensä 11 kertaa, joista viimeisin on vuodelta 2008.

Lue myös:

    Uusimmat