Nuorten MM-kisojen supertähdeltä tyly viesti NHL-seuralleen – joutui nyt kaupatuksi: "Meidän oli tehtävä päätös"

Philadelphia Flyers ja Anaheim Ducks tekivät pelaajakaupan, jossa seurojen huippulupaukset Cutter Gauthier ja Jamie Drysdale vaihtavat seuroja.

Philadelphia saa pelaajakaupassa puolustajana pelaavan Drysdalen ja toisen kierroksen varausvuoron kesän 2025 draftiin. Gauthier puolestaan siirtyy Anaheimiin.

Kesällä 2022 viidentenä Philadelphiaan varatun Gauthierin siirron takana on 19-vuotiaan huippulahjakkuuden haluamattomuus pelata Philadelphiassa.

– Tämä tilanne on ollut käsillä jo pitkään. Olemme yrittäneet antaa hänelle aikaa ja ottaa häneen yhteyttä monia kertoja. Hän ei halunnut kommunikoida. Jossain vaiheessa meidän oli tehtävä päätös, Philadelphian GM:nä toimiva Daniel Briere kertoo medialle.

– Yritin suojella nuorukaista. Toivoimme, että hän muuttaisi mielensä. Mutta hän oli tehnyt sen jo. Hän kertoi meille draftissa haluavansa olla Flyer ja muutamaa kuukautta myöhemmin hän ei halunnutkaan pelata Flyersissa, Briere kummastelee.

Gauthier johdatti USA:n juuri päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maailmanmestaruuteen. Gauthier teki seitsemässä ottelussa 12 pistettä sijoittuen turnauksen pistepörssissä toiseksi.

– Kun ottaa huomioon muutaman päivän takaiset tapahtumat, ajattelimme, että nyt on aika saada hänestä korkein vastine, Briere sanoo.

Aikuisten MM-kisoissakin viime keväänä viilettänyt Gauthier on pelannut tällä kaudella Bostonin yliopistossa 17 ottelua tehden 23 tehopistettä.

Philadelphiaan siirtyvä Drysdale, 21, on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo 123 ottelua NHL:ssä. Käynnissä olevalla kaudella kanadalaispakki on tehnyt kymmenessä ottelussa viisi tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat