NHL-maalivahdilla karmea ilta – torjuntaprosentiksi jäi lohduton lukema

St. Louis Bluesin avauskimaran maalit syntyivät nopeammin kuin yhdenkään ottelun neljä ensimmäistä maalia tällä kaudella. Joukkueen neljä ensimmäistä laukausta upposivat Chicagon maaliin.

Jääkiekon NHL:ssä St. Louis Blues isännöi Chicago Blackhawksia, josta missourilaisseura otti voiton maalein 5–2.

St. Louis sinetöi voittonsa jo ennen kuin ensimmäinen erä oli ehtinyt kunnolla edes käyntiin. Jordan Kyrou avasi maalitilin, kun ottelua oli takana noin kaksi minuuttia ja lisäsi kotijoukkueen johtoa vielä saman minuutin sisällä.

Bluesin maalikimara ei kuitenkaan loppunut Kyroun lavan laannuttua, vaan Torey Krug ja Zack Bolduc taiteilivat omat osumansa lähiminuutteina. Isännät takoivat ensimmäiset neljä maaliaan viiden minuutin sisällä neljällä laukauksella.

Bolducin osuma syntyi, kun pelikellossa oli kuusi minuuttia ja 59 sekuntia. NHL:n verkkosivujen mukaan tämä on nopein aika, missä ottelun neljä ensimmäistä maalia on tällä kaudella syntynyt.

Chicago vaihtoi maalivahtiaan kolmannen maalin jälkeen, mutta sekään ei auttanut. Petr Mrazekin torjuntaprosentiksi jäi kolmen päästetyn maalin myötä pyöreä nolla. Tilalle luistelleen Arvid Söderblomin urakka alkoi päästetyllä maalilla ensaimmäisestä laukauksesta, mutta sen jälkeen kiekko alkoi tarttua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli lopulta mallikas 91,3.

Toisen erän ainoa onnistuja oli Chicagon Philipp Kurashev. Päätöserässä Robert Thomas ehti vielä palauttaa St. Louisin johdon neljään maaliin ennen kuin Landon Slaggert teki seitsemisen minuuttia myöhemmin illan viimeisen kavennuksen Chicagolle. Osuma oli Slaggertin ensimmäinen NHL-jäillä.

St. Louisille voitto oli tärkeä, sillä seura kisaa läntisen konferenssin villi kortti -paikasta ja hivuttautui kolmen pisteen päähän Vegas Golden Knightsista.

Oilers löylytti vierailevaa Vegasia

Vegas hävisi keskiviikkona Edmonton Oilersille, joka on jo varmistanut oman jatkopaikkansa. Kanadalaisseura kukisti kotikaukalossaan lasvegasilaisvieraat lukemin 5–1.

Edmonton ehti St. Louisin tavoin viimeistellä neljä osumaa ennen kuin vastapuoli ehti maalintekoon, joskin Oilersin maalikimara venyi kolmeen eri erään. Keegan Kolesarin päätöserän alivoimakavennus jäi lopulta Vegasin illan ainokaiseksi, ja Dylan Hollowayn onnistui vielä lisätä Edmontonin maalisaldoa yhdellä parisen minuuttia Kolesarin onnistumisen jälkeen. Holloway kutsuttiin Oilersin riveihin AHL:stä tiistaina.

Zach Hyman ja Leon Draisaitl kirjauttivat kumpikin tehot 1+1, kun taas Ryan McLeod ja Ryan Nugent-Hopkins nappasivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Vegas on pisteen päässä Los Angeles Kingsistä, joka on Tyynenmeren divisioonan kolmannella sijalla.