Rasmus Kupari löi alkutahdit Los Angelesin voitolle – hallitseva mestari takoi hurjat voittolukemat

Jääkiekon NHL:ssä Los Angeles Kings vei voiton kotiin kaadettuaan vieraissa isäntäjoukkue Edmonton Oilersin. Kanadalaisseura kaatui luvuin 5–1.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kalifornialaisjoukkueen Rasmus Kupari. Suomalaishyökkääjä iski kiekon verkkoon, kun avauserää oli pelattu vasta noin kahden minuutin verran.

Edmontonin maalilla ahkeroi ottelun aikana suomalaisveskari Mikko Koskinen, joka torjui 40 laukauksesta 35.

Katso Kuparin osuma alapuolelta.

Ottelun aikana kovimman maalisaldon keräsi kaksi maalia tehnyt Kings-hyökkääjä Adrian Kempe. Eniten tehopisteitä taas kerrytti joukkuetoveri Drew Doughty. Kanadalaispuolustaja teki yhden maalin, minkä lisäksi hän nappasi kaksi syöttöpistettä.

Edmontonin ainoan maalin teki Darnell Nurse.Tällä kaudella 16 kertaa voitokkaana kaukalosta lähtenyt Edmonton jäi tällä erää kakkoseksi yhdeksässä pelissä voiton vieneelle Los Angelesille.

Tampalle 7-1-vierasvoitto

Hallitseva liigamestari Tampa Bay Lightning otti 7–1-vierasvoiton Philadelphia Flyersista. Pennsylvanialaisseuralla on takanaan nyt jo kahdeksan perättäistä voitotonta ottelua. Tampalle voitto taas oli kolmas perättäinen.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat Tampan Ryan McDonagh ja Corey Perry.

McDonagh avasi ottelun maalitilin, kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat kahdeksan ja puoli minuuttia. Perry puolestaan iski ensimmäisen maalinsa tasan minuuttia myöhemmin. Perry viimeisteli vielä voittolukemat päätöserässä McDonaghin avittamana.

Perryn tilille kilahti tehopisteet 2+1 ja McDonaghille 1+2.

Isäntäjoukkueen ainokaisen maalin teki Cam Atkinson, kun päätöserää oli takana noin seitsemän minuuttia.

Tampa on pelannut tämän kauden aikana 24 peliä ja ottanut 15 voittoa. Flyersille on puolestaan karttunut tähän mennessä kahdeksan voittoa yhteensä 22 ottelusta.

Columbus katkaisi neljän tappion putken

Maalitykittelyä nähtiin myös Ohiossa, kun Columbus Blue Jackets vei kotikaukalossaan voiton San Jose Sharksista. Seurat takoivat kiekon maaliin kaikkiaan kymmenen kertaa.

Ensimmäiset kaksi erää pyörähtivät tasaisissa merkeissä. Avauserästä lähdettiin 1–1-tasatilanteessa, ja kolmanteen erään mentäessä tilanne oli 3–3.

Päätöserässä Columbus kuitenkin pääsi niskan päälle ja ratkaisevat maalit tehtiin oikeastaan jo ensimmäisten noin viiden ja puolen minuutin aikana.

San Josen Tomas Hertl kavensi tilannetta erän puolivälin tienoilla. Voittoon tämä ei kuitenkaan riittänyt, ja Alexandre Texier iski vielä yhden maalin ottelun toisiksi viimeisellä minuutilla. Columbus vei lopulta voiton maalein 6–4.

Ainoa kahden maalin mies oli Columbuksen Adam Boqvist, joka onnistui sekä avaus- että päätöserässä.

Columbus katkaisi vierasvoitollaan neljän tappion putken. Kalifornialaisille tappio oli toinen perättäinen. Kummallekin seuralle on kertynyt tältä kaudelta 13 voittoa.

Winnipeg kukisti kotikaukalossaan Toronton

Kanadalaisseurat ottivat yhteen Manitobassa, jossa voiton vei kotikatsomon edessä Winnipeg Jets. Isäntäjoukkue kaatoi naapuriprovinssista vieraaksi tulleen Toronto Maple Leafsin maalein 6–3.

Avauserän jälkeen tilanne oli vielä tasan 1–1, mutta ottelun suunta kääntyi jo toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Winnipeg teki erän ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana kolme maalia. Neljäs perättäinen maali syntyi, kun ottelua oli takana 10 minuuttia ja 45 sekuntia.

Toronto kavensi tilannetta toisessa erässä kahdella maalilla, mutta vierasjoukkueen onnistumiset jäivät siihen. Winnipegin Mark Scheifele sinetöi loppulukemat päätöserän ainoalla maalilla.

Vaikka päätöserä oli maaleiltaan niukka, jaettiin erässä sitäkin enemmän rangaistuksia. Kaikkiaan rangaistuksia irtosi tusinan verran. Kolmannen erän kovin jäähysaldo oli Wayne Simmondsilla, joka nappasi erän aikana kaikkiaan neljä rangaistusta.

Winnipeg otti toisen perättäisen voittonsa, kun taas Torontolle ottelu oli toinen ilman voittoa peräjälkeen.