NHL-luottotoimittaja väläyttelee: suomalainen Stanley Cup -voittaja uhkaa joutua siirron kohteeksi

Välimäelle NHL-uran ensimmäinen maali 0:30

Uransa aikana kahdesti Stanley Cupin voittoa juhlinut suomalaispuolustaja Olli Määttä on ollut vaikeuksien keskellä alkukaudella NHL:ssä. Määtän otteet eivät ole vakuuttaneet, ja hän on vieraillut jopa katsomon puolella.

Määttä, 24, ei ole kerännyt tehopisteitä kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa. Määtän tehotilasto on tällä hetkellä kahden maalin verran pakkasen puolella.

– Minun on pakko olla parempi. En ole pelannut tarpeeksi hyvin, Määttä myönsi viime viikolla Pittsburgh Trib-Livelle.

Määtän edustama seura Penguins koki vasta pahan takaiskun, kun kanadalainen luottopuolustaja Justin Schultz joutui sivuun vähintään neljän kuukauden ajaksi jalkavamman takia.

Tunnettu NHL-toimittaja, Sportnetin Elliotte Friedman väläyttelee kuitenkin mahdollisuutta, jossa Määttä saattaisi joutua siirron kohteeksi.

Friedman kirjoitti asiasta hänen omassa blogissaan.

– Schultzin odotetaan palaavan kehiin vielä tämän kauden aikana, mutta pitää muistaa, että Penguinsin GM Jim Rutherford tykkää tehdä liikkeitä jo varhaisessa vaiheessa. En ole kovin varma siitä, miten luottavaisia he ovat Olli Määttää kohtaan. Hän on todennäköisesti puolustajien siirtomarkkinoilla, joka tapauksessa, Friedman pyöritteli asiaa.

Määttä on edustanut Penguinsia kaudesta 2013-14 lähtien. Parhaimmillaan Määttä on iskenyt NHL:ssä yhden kauden aikana 29 pistettä. Tämä tapahtui niin viime kaudella (82 ottelua, 7+22=29) kuin tulokaskaudella -13-14 (78 ottelua, 9+20=29). 

Lue myös:

    Uusimmat